21 millió eurós Wienerberger-beruházás Tiszavasváriban

21 millió eurós - több, mint 5 milliárd forint - beruházással megkezdte új, tiszavasvári téglagyárának építését a Wienerberger Téglaipari Rt. - tette közzé sajtóközleményében a Wienerberger-csoport bécsi központja.

A téglagyár építése várhatóan 2005 harmadik negyedévében fejeződik be, az új gyár évi 140 millió darab tégla előállítására lesz alkalmas. A tiszavasvási gyár, mint az első észak-magyarországi Wienrberger-beruházás, nemcsak Magyarország északi régióját látja majd el téglával, hanem Kelet-Szlovákiát is. Az új téglagyár megépültével érezhetően lecsökkennek majd a szállítások, ami a költségek csökkenéséhez vezet – áll a közleményben.

A Wienerberger Téglaipari Rt. 2004 tavaszán erre az évre előzetesen 8 milliárd forintos beruházást irányzott elő. a tiszavasvári gyár mellett 1,8 milliárd forintot költenek a kisbéri, 400 millió forintot a kőszegi gyár, 800 millió forintot pedig egyéb fejlesztésekre.

2003-ban a Wienerberger Téglaipari Rt. rekorderedményt ért el: egy évvel korábbi, 5,7 milliárd forintos adózott nyereségét 6,3 milliárd forintra növelte. 2003-as, 25,3 milliárd forintos nettó árbevétele több, mint 4 milliárd forinttal haladta meg a 2002-es 21,1 milliárd forintot, tavalyi árbevételéből 23 milliárd forintot tett ki a belföldi értékesítés és 2,3 milliárd forintot az export.

Címkék: archívum