Megéri parkolást fizetni!

A közelmúltban mindhárom budapesti parkolási társulás újabb több tízezer másodlagos pótdíj megfizetésére felszólító levelet küldött szét,- mondta el Dr. Kézdi Andrea a társaságokat képviselő ügyvéd. Mivel a bíróság ma már bizonyító erejűnek fogadja el a társaságok által üzemeltetett ellenőrzési és nyilvántartási rendszert az esetek 99 százalékában a társaságok fizetési meghagyással vagy perrel el is érik, hogy a nem fizetőket rábírják a tartozások megtérítésére.

Az első illetve másod fokú ítéletek már születtek, ezek kivétel nélkül a nem fizető autósokat marasztalta el. Kézdy Andrea elmondta: nemrég precedens értékű ítéletek is születtek, ezek közül az egyik egy nagy multinacionális vállalatot marasztalt el és kötelezte mind a perköltségek, mind pedig a késedelmi kamatok megfizetésére.

Az ügyvédnő szerint a pervesztés estén fellépő járulékos költségek nem ritkán elérik, sőt meg is haladhatják az alaptartozás ötven százalékát is. Tehát, ha az ügyfél mondjuk harmincezer forint pótdíjhátralékot halmozott fel és hagyja az ügyét peres útra terelni, az illetékekkel és az ügyvédi díjjal együtt több mint 45000 forintot kénytelen megfizetni. Jobban jár tehát mindenki, ha az első felszólítást követően azonnal fizet. Nem is beszélve azokról, akik szabályosan váltják meg a parkoló cédulát.

Címkék: Hírforrás