Magasabb szintű tápvédelem, szünetmentesen az APC-től

2004. június 3., Budapest – Az American Power Conversion (Nasdaq: APCC) (APC), bejelentette díjakat nyert Symmetra Power Array méretezhető és redundáns szünetmentes tápegységeinek új családját.

Az új Symmetra LX szünetmentes tápegység most magasabb szintű tápvédelmet biztosít és alapterülete 50%-kal kisebb az előzőnél. A toronyba és szekrénybe szerelhető modellek ideális tápvédelmet nyújtanak a kiemelten fontos hálózati infrastruktúra különböző helyein, többek között a létfontosságú informatikai és távközlési berendezéseket tartalmazó kábelrendezőkben és géptermekben.

Az új moduláris Symmetra LX a nagy rendelkezésre állású tápvédelem új szintjét jelenti és a családhoz tartozó öt modellje – a legkisebb 4 kVA teljesítményű, a legnagyobb 16 kVA teljesítményű – teljes körű méretezhetőséget biztosít. A megoldás kiegészíti a nagy teljesítményű szerverek, kapcsolók és tárolóeszközök számos olyan jellemzőjét, amelyek támogatják a vállalatok létfontosságú alkalmazásait, többek között a hálózatokat és a hálózati tárolást.

A szekrénybe szerelhető modellek bevizsgáltan és tanúsítottan alkalmasak az APC InfraStruXure architektúrájában történő használatra. Ezek a modellek értékes alapterületet szabadítanak fel az informatikai környezetekben.

„A világ első redundáns, méretezhető és moduláris szünetmentes tápegysége, az 1997-ben bevezetett Symmetra Power Array terméke volt…” – mondta Bíró Viktor, APC közép- és délkelet-európai régiójának kereskedelmi vezetője. Majd folytatja: „s azóta a vállalatok még szélesebb körben alkalmazzák az informatikát és az elektronikai berendezéseket. A hang? és adatátvitelre egyaránt alkalmas hálózatok, a tármegosztás és a vállalatok számára létfontosságú egyéb informatikai alkalmazások egyre nagyobb rendelkezésre állást igényelnek. Az új Symmetra LX használható akár önállóan, akár az InfraStruXure szekrény szintű tápellátási és hűtési architektúrájában.”

Főbb jellemzői:

Méretre optimalizált, jobban javítható
A teljes 16 kVA teljesítmény leadása mellett 30 perces áthidalást nyújtó Symmetra LX méretre új formaterve a korábbi megoldáshoz képest akár 50%-os helymegtakarítást biztosít. És minden eddiginél könnyebben telepíthető, előnyös a végfelhasználók, a rendszerintegrátorok és a viszonteladók számára. A Symmetra LX moduláris kialakítása egyúttal az élettartamköltséget is csökkenti, mivel az egység kiemelkedően jól szervizelhető. Az összes Symmetra rendszerben üzem közben cserélhető a tápegység, az akkumulátor, valamint az egység működéséhez létfontosságú összes adatértékelő modul. A Symmetra LX toronyba és szekrénybe szerelhető modelljei megrendelhetők gyárilag előre beépített és konfigurált adatértékelő modullal, tápmodullal és akkumulátorral is.
Jobban adaptálható
Több új jellemzőjük adaptálhatóbbá teszik a Symmetra LX rendszereket. Az összes torony kivitelű és szekrénybe szerelhető rendszer biztosítja a szükséges bemeneti/kimeneti kábelezést és feszültségillesztést, ezért egyetlen szünetmentes tápegységgel bármilyen helyszín telepítési igényei kielégíthetőek. Egy speciális kialakítású adatátviteli és csatlakozókártya lehetővé teszi hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátoregységek beszerelését. Mindegyik modell a helyszínen átalakítható, szekrénybe vagy toronyba szerelhető. A védett berendezések különböző, helyszínen cserélhető tápelosztó paneleken keresztül fix kábelezéssel és/vagy csatlakozókon keresztül csatlakoztathatók, így a Symmetra LX alkalmazkodni tud a felhasználók változó igényeihez.
Könnyebben felügyelhető
Az eddiginél is könnyebben felügyelhető Symmetra LX alapkiépítésben tartalmazza az APC környezetfigyelő érzékelőt tartalmazó hálózat-felügyeleti kártyáját, amely páratlan távfelügyeleti képességeket biztosít. A kártya a Symmetra két SmartSlot kártyahelyének egyikére csatlakoztatható, és az APC PowerChute Network Shutdown szoftverét futtatja. A kártya egy dedikált IP-címen közvetlenül csatlakozik a hálózatra, ezért nem igényel proxy szervert. A felhasználói kezelőfelület szokásos böngészővel, Telnet protokollal vagy SSH protokollal érhető el; segítségével a felhasználó távolról újraindíthat berendezéseket, figyelheti a helyi környezeti feltételeket, továbbá a rendszer értesíti az eseményekről és intézkedéseket javasol. A kártya a hőmérsékletet is figyeli, ezért a szünetmentes tápegység a hálózaton keresztül közölni tudja a terem vagy a szekrény hőmérsékletét.

Az American Power Conversion (www.apc.com ):
Az 1981-ben alapított (a Nasdaq-on: APCC név alatt jegyzett) American Power Conversion piacvezető a globális és teljes körű, az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító megoldások terén. Az APC olyan integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál az otthoni felhasználók és a vállalatok részére, amelyek javítják bármilyen méretű érzékeny elektronikai berendezés, kommunikációs és ipari berendezés és informatikai hálózat rendelkezésre állását és teljesítményét. A West Kingstonban (Rhode Island) székelő APC 2003. december 31-én zárult pénzügyi évében 1,46 milliárd dollár forgalmat ért el, és szerepel a világ legsikeresebb vállalatait felsoroló Fortune 1000, a Nasdaq 100 és S&P 500 listán.

További információk:
Helli Tibor Béres Anikó
APC Magyarország Kereskedelmi Képviselet B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
1123 Budapest, Alkotás u. 53. „C” épület, II.emelet 1126 Budapest Böszörményi út 9. 6/41.
Tel: +36 (1) 487 6220, Fax: +36 (1) 487 6230 Tel/fax: +36 (1) 20-12-512
E-mail: tibor.helli@apcc.com E-mail: aniko.beres@commedia.hu

Címkék: Hírforrás