Képzési együttműködés a Scala ECE Hungary Kft. és a SZÁMALK Oktatási Rt. között

A megállapodás szerint a Scala ügyfelei magas szintű továbbképzésben részesülnek a SZÁMALK oktatási rendszerében.

Budapest, 2004. június 3.: Képzési együttműködési megállapodást kötött a Scala ECE Hungary Kft. és a SZÁMALK Oktatási Rt. A kis- és középvállalatok számára vállalatirányítási rendszereket szállító Scala és az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező oktatási-informatikai vállalkozás, a SZÁMALK között létrejött együttműködés célja, hogy a SZÁMALK által biztosított több évtizedes oktatásszervezési tapasztalatok segítségével a Scala ügyfelei magas szintű továbbképzésben részesüljenek. Az együttműködés nem titkolt célja továbbá az üzleti kapcsolatok bővítése és frissítése, hiszen mind a SZÁMALK Oktatási Rt. mind a SCALA neve jól cseng a piacon, és mindkét fél jelentős ügyfélkörrel rendelkezik.

A Scala ECE Hungary Kft. a kis- és középvállalatok számára forgalmaz vállalatirányítási rendszereket, illetve vezetői és üzleti információs rendszereket. Az elmúlt év őszén jelent meg az iScalaŽ ERP-rendszer legújabb, minden eddiginél több funkcionalitást tartalmazó verziója, amely Nyugat-Európában igen kedvező piaci fogadtatásra talált és már Magyarországon is több vállalat döntött az alkalmazása mellett.

A SZÁMALK Oktatási Rt. több évtizedes tapasztalatot szerzett az oktatás és oktatásszervezés területén. A SZÁMALK Oktatási Rt.-n belül működő és a legdinamikusabban fejlődő SZÁMALK Továbbképzés az első hivatalos Microsoft oktatóközpont (CTEC) volt Magyarországon, és közel tíz éve folyamatosan a hivatalos Microsoft oktatást nyújtó cégek élvonalában van. A SZÁMALK jelenleg az egyetlen oktatási vállalat, amely elnyerte a Microsoft hivatalos aranyfokozatú partneri minősítését (Microsoft Certified Gold Partner on Learning Solutions).

A tanfolyamok lebonyolításához a Scala biztosítja az angol és magyar nyelvű tananyagot, a laborgyakorlatokat, a tanfolyamok idejére a szükséges szoftvereket, rendszereket, valamint az oktató szakembereket. A SZÁMALK Oktatási Rt. a tanfolyamok szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos tevékenységeket végzi, biztosítja az oktatáshoz szükséges korszerű számítógépes infrastruktúrát, és elvégzi a szükséges telepítéseket. A SZÁMALK és Scala közösen dolgozza ki az oktatás módszertanát, illetve a későbbiekben a SZÁMALK oktatói is bekapcsolódnak a fejlesztésbe.

A SZÁMALK Továbbképzésnél a “SCALA képzések” 2004 őszétől lesznek elérhetőek. Egyelőre csak egyes modulokkal kapcsolatos tanfolyamok kerülnek meghirdetésre, de a paletta folyamatosan bővülni fog. A tanfolyamok témától függően 3-5 napos formában (24-40 óra), magyar nyelven kerülnek majd lebonyolításra, átlagosan 10-12 fő részvételével. A hallgatók magyar illetve angol nyelvű tananyagot kapnak. A résztvevők a tanfolyamok elvégzéséről látogatási bizonyítványt kapnak, de lesznek olyan képzések is, amelyekből vizsgalehetőség is elérhető lesz (pl. Crystal).

A SZÁMALK Továbbképzés weboldalára (www.szamalk.hu/tisza) folyamatosan kerülnek majd fel a tanfolyami tematikák és tudnivalók, ahonnan online regisztrációra is lehetőség van.

A Számalk Oktatási Rt. Akkreditált Felnőttképzési Intézmény. Az összes Scala képzés hatósági nyilvántartásba vétele megtörtént, ami azt jelenti, hogy az ügyfél a dolgozói képzéseket részben, vagy egészben finanszírozhatja szakképzési hozzájárulás keretéből. Ez a finanszírozási lehetőség mintegy 190 képzésnél elérhető a Számalk Továbbképzésnél, beleértve más oktatási területeket is természetesen, mint a Microsoft, a Cisco és az Oracle képzések.

„A SZÁMALK Továbbképzésnek folyamatosan követni kell a piaci folyamatokat, informatikai és technológiai változásokat, ezért minden évben új területet keres, képzései, szolgáltatásai repertoárját évről-évre igyekszik megújítani, bővíteni. A Scala által nyújtott rendszerek a legtöbb olyan szoftverrel, platformmal és technológiával is kompatibilisek, melyhez a SZÁMALK Továbbképzés is kínál oktatási megoldásokat, így egy másik területen is tud nyitni már meglévő ügyfelei felé. Ezek közé sorolható többek között a Crystal Report témakör oktatása is, amely ismereteket nem csak a Scalás ügyfeleknek, hanem más vállalatirányítási rendszereket használó cégek számára is hasznos lehet.” – nyilatkozta Nyisztor József, a SZÁMALK Oktatási Rt. továbbképzési igazgatója.

„A két cég képzéseivel, szolgáltatásaival és megoldásaival kapcsolatosan országos roadshow keretében szeretnénk megismertetni az érdeklődőket” – tudtuk meg Kiss Judittól, a Scala ECE Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától. „Az ingyenes információs napokon a résztvevők olyan fontos kérdésekben kaphatnak felvilágosítást, mint a szakmai- és informatikai továbbképzések megvalósítása, az Európai Uniós és hazai pályázatokban való részvétel, az EU-s normáknak is megfelelő, korszerű, komplex vállalatirányítási rendszerek bevezetése és mindezekhez kapcsolódva különböző finanszírozási, támogatási lehetőségek igénybevétele. A közös rendezvény első körben Pécsett és Szegeden lesz érhető június elejétől. További információk a cégek weboldalain lesznek olvashatók.”

# # #

Megjegyzések a szerkesztők számára

A Scala ECE Hungary Kft.
A Scala ECE Hungary Kft. 1993-ban alakult, s a svéd Scala International AB legnagyobb disztribútoraként működött. 1997-ben a Scala ECE és Scala International AB egyesüléséből alakult meg az amszterdami Scala Business Solutions N.V., amelynek a Scala ECE Hungary Kft. a magyarországi leányvállalata. Jelenleg Budapest ad otthont a magyar képviselet mellett a Közép- és Kelet-Európát irányító regionális központnak is.
A világszerte 65 országban jelen lévő Scala csoport kollaboratív vállalati ügyviteli rendszert (ERP rendszert) fejleszt és telepít kis- és középvállalatok számára, valamint ellátja a kapcsolódó karbantartási szolgáltatásokat.
Magyarországon eddig közel 200 cég választotta a Scala szoftvereit és szolgáltatásait, többek között az Clarion Hungary Kft., az ING Rt., a Tetra Pak Hungária Kft. és a Zalakerámia Rt.

A SZÁMALK Oktatási Rt. Továbbképzés bemutatása
A SZÁMALK Oktatási Rt. egyike a legnagyobb hagyományokkal rendelkező oktatási-informatikai vállalkozásoknak Magyarországon, amely folyamatosan lépést tart az informatika fejlődésével, az új trendekkel, termékekkel és szolgáltatásokkal.
A SZÁMALK Oktatási Rt.-n belül működő és a legdinamikusabban fejlődő SZÁMALK Továbbképzés az első hivatalos Microsoft oktatóközpont (CTEC) volt Magyarországon, és közel tíz éve folyamatosan a hivatalos Microsoft oktatásokkal foglalkozó cégek élvonalában szerepel.
A cég 2003 júliusában elnyerte a Microsoft hivatalos aranyfokozatú partneri címet az oktatási megoldások területen (Microsoft Certified Gold Partner on Learning Solutions), és ezzel az első és jelenleg egyetlen, ilyen típusú prémium minősítéssel rendelkező cég Magyarországon.
A SZÁMALK Továbbképzés célja nem elsősorban csak oktatások lebonyolítása, hanem összetett, az egyén és a vállalatok igényeihez igazodó, testreszabott Microsoft termékeken és technológiákon alapuló oktatási megoldások szállítása és kidolgozása valamint ezekhez kapcsolódó szolgáltatások biztosítása.
A képzések és konzultációs feladatok ellátásához korszerű infrastruktúra, képzett, tapasztalt oktatók, rendszermérnök, adatbázis-adminisztrátor és fejlesztőmérnök trénerek, valamint tapasztalt eladástechnikai szakemberek állnak a megrendelők rendelkezésére.

Címkék: Hírforrás