Új HUNGARICUM született – Újjáéledő mecenatúra

2004. április 30., Budapest – A kultúra és az üzleti világ ritka szerencsés találkozásának eredményét tekinthetik meg a látogatók május 2-ig a Millenáris Park Fogadójában. A Budapest Music Center (BMC) Magyar Zenei Információs Központjának zenepavilonját először láthatja a magyar közönség. A Központ az adatbázisát és digitális zenei gyűjteményét a Flag Informatikai Rt. által adományozott nagyteljesítményű transtec szerveren tárolja.

A BMC célkitűzése 1996-os alapítása óta a jelenkor magyar zenei értékeinek együttes és összehangolt felmutatása, aktív részvállalás a magyar zenei kultúra világban elfoglalt méltó helyének kialakításában. A BMC által fejlesztett és gondozott ingyenes internetes adatbázis a kortárs magyar zeneművekről és a mai magyar zenei élet szereplőiről ad információt. Az immár mintegy 1000 zeneszerző, zeneművész, zenekar és kórus, valamint 3800 kortárs magyar zenemű adatait tartalmazó adattár szoftvere 2003 őszén mind struktúrájában, mind megjelenésében megújult. Januártól az interneten digitalizált hangfelvételek is hallgathatók.

„A Magyar Zene Pavilon igen látványos formában kívánja ráirányítani a nemzetközi figyelmet a magyar zenei értékekre. A legmodernebb audiovizuális- és számítástechnika alkalmazása, valamint a Pavilon teljes látványvilága mind-mind ennek a célnak a szolgálatában állnak. Azt szeretnénk, hogy amikor újdonsült uniós tagként kiállítjuk a Pavilont Párizsban vagy Amszterdamban, mindenki egyenrangú kulturális partnerként tekintsen Magyarországra.” – mondta Gőz László, a Budapest Music Center alapítója.

A Flag Rt. 2003. szeptemberében csatlakozott a nagyszabású projekthez, amelynek keretében a magyar zenei felvételek digitalizálásához és tárolásához elengedhetetlen transtec gyártmányú eszközöket, egy transtec 2600L Intel Xeon 2.4 GHz szervert és egy transtec 7600-as háttértárolót adományozott a BMC-nek, valamint a további üzleti együttműködés révén kivitelezte a Magyar Zenei Információs Központ működéséhez, működtetéséhez szükséges rendszerintegrációs és hálózatépítési megoldásokat is.

A transtec 2600-as szerver, fejlesztése révén az alkalmazások széles skálájának nyújt univerzális platformot. A nagyfokú konfigurálhatóság és magas rendelkezésre állás lehetővé teszi, hogy az adott cég számára kritikus alkalmazások igényeit kielégítse. A szervert eme tulajdonságai és megbízhatósága miatt gyakran használják adatbázisok kiszolgálására is, éppen ezért a BMC zenei archívum nagy mennyiségű multimédiatár állományának és adatbázisának tárolására maximálisan megfelelő hátteret képes nyújtani.

A BMC Magyar Zenei Információs Központ mintegy 10 millió forintos informatikai fejlesztésének egynegyedét a Flag állta, a Központ teljes beruházása megközelíti a 25 millió forintot.

„A közös esemény jól demonstrálja missziónk megvalósíthatóságát. A XXI. századra az informatika mindennapi életünk észrevétlen részévé vált, emberközeli lett. A Magyar Zenei Pavilon mozgatórugója az informatika, ám csak láthatatlan eszköze a képpel és hanggal történő, látványos szórakoztatásnak. Az archívum szempontjából fontos volt, hogy a rendszer teljesítménye és a megbízhatósága költséghatékonysággal párosuljon, ezért esett a választásunk a transtec adattárolóra és szerverre.” – mondta Kasos Mihály, a Flag Rt. vezérigazgatója.


Flag Rt. (www.flag.hu ):
A Flag Informatikai Rt. jogelődjét (Flag Számítástechnikai Kft.) 1990-ben alapították, működését szerviztevékenységgel indítva.1992-től a szervizmunkák elvégzése mellett hardverek és szoftverek értékesítésével bővült a cég palettája, eközben fokozatosan növelte részesedését a hazai piacon.
1995 végén a vállalat (40 millió forint törzstőkével) átalakult Flag Informatikai Rt.-vé, az azóta eltelt években folyamatosan erősödve a hazai piac egyik legjelentősebb rendszerintegrátorává fejlődött, elsősorban infrastruktúrákkal kapcsolatos rendszerintegrációs feladatok ellátására szakosodott. Ügyfelei elsősorban multinacionális vállalatok magyarországi leányvállalatai.
A Flag a kezdetek óta magasan tartja a mércét, a cég az elsők között vette fel a kapcsolatot az akkor még sok esetben ismeretlennek számító, de az informatika fejlődését alapvetően meghatározó gyártókkal, illetve hazai forgalmazóikkal. Így váltak megbízható partnerévé olyan világszinten ismert vállalatoknak, mint a Compaq, a Microsoft, az OKI, később a HP, az IBM, az Intel, a Cisco, az Avaya, a 3Com, az Alcatel, a Symantec, a Novell – és 2003. szeptemberétől a transtec AG.
A cég 2003-ban 1,7 milliárd forintos forgalmat ért el.

Címkék: Hírforrás