Meghatározó piaci szerep, nemzetközi kompetenciaközpont Budapesten

„A Fujitsu Siemens Computers Kft. három éven belül a hazai IT piac vezető vállalatává kíván válni" – ismertette Poros Gábor ügyvezető igazgató a cégvezetés elhatározását a most zárult, kiemelkedő eredményeket hozott pénzügyi év eredményeiről szóló sajtótájékoztatón. Ugyanitt Dr. Josef Reger, a Fujitsu Siemens Computers magyar származású, technológiai és stratégiai fejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy a nemzetközi vállalat egyebek között szerver-kompetenciaközpont budapesti létrehozásával támogatja a hazai menedzsment törekvéseit.

„A Fujitsu Siemens Computers Kft. három éven belül a hazai IT piac vezető vállalatává kíván válni” – ismertette Poros Gábor ügyvezető igazgató a cégvezetés elhatározását a most zárult, kiemelkedő eredményeket hozott pénzügyi év eredményeiről szóló sajtótájékoztatón. Ugyanitt Dr. Josef Reger, a Fujitsu Siemens Computers magyar származású, technológiai és stratégiai fejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy a nemzetközi vállalat egyebek között szerver-kompetenciaközpont budapesti létrehozásával támogatja a hazai menedzsment törekvéseit. A központ egyik kiemelt feladata a Blade server technológián alapuló FlexFrame architektúra támogatása lesz. Az SAP alkalmazási rendszerek számára egyedülálló előnyöket kínáló FlexFrame magyarországi elterjesztésében együttműködik a Fujitsu Siemens Computers Kft. és a T-Sytems Hungary Kft.

Poros Gábor elmondta, hogy az áprilisban zárult 2003-2004-es pénzügyi évben a Fujitsu Siemens Computers hazai leányvállalata a magyar és a nemzetközi piac, valamint az anyavállalat növekedését egyaránt meghaladó ütemben növelte értékesítését. Euróban számított árbevétele (26,9 millió) 25 százalékkal, forintban jelentkező bevétele (több, mint hétmilliárd) 29 százalékkal növekedett. Az üzleti célú és lakossági számítástechnikai eszközök értékesítése 48 százalékkal volt több, mint a megelőző pénzügyi évben. Az 1999 végén alakult leányvállalat a számítástechnikai ipart világszerte sújtó visszaesés ellenére a 2001-es pénzügyi évben 60 százalékkal, a 2002-esben 35 százalékkal növelte eszközeinek forgalmát. A töretlen fejlődési dinamikának köszönhetően működésének ötödik évében a Fujitsu Siemens Computers Kft. a hazai PC piacon szilárdan a második legnagyobb szállító. Növekedési üteme a legtöbb szegmensben meghaladja piaci versenytársainak üzleti dinamikáját.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. csaknem minden termékcsoportban, különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén fokozta értékesítését. Az IDC legfrissebb adatai szerint a hazai notebook piacon legdinamikusabban, 86,3 százalékkal növelte forgalmát, ami csaknem kétszerese a piacvezető növekedésének. Az IDC által kutatott PC, nootebook, Intel Server szegmens együttesben 56,5 százalékkal nagyobb volt a Fujitsu Siemens Computers értékesítés növekedése, mint egy évvel korábban, és a növekedés csaknem ötszöröse a jelenlegi piacvezetőének. Az asztali PC-k eladása tekintetében a Fujitsu Siemens Computers jelenleg még a negyedik helyen áll, azonban növekedési dinamikája több mint négyszerese a piacénak és lényegesen nagyobb valamennyi releváns versenytársáénál.

Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója szerint a siker elsősorban a Fujitsu Siemens Computers innovatív, magas színvonalú termék- és rendszer portfoliójának és a kedvező ár/teljesítménymutatóknak köszönhető, amihez jelentősen hozzájárul a hazai vállalat rugalmas, hatékony szervezete és következetes partnerstratégiája. Emlékeztetett arra, hogy a magyar leányvállalat a 2003. naptári évet tekintve is háromszor gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac. Mindezek alapján reális célnak nevezte, hogy a következő három évben, azaz a 2006/2007-es pénzügyi év végéig a Fujitsu Siemens Computers 50 millió eurót meghaladó éves forgalommal és az értéknövelt professzionális szolgáltatások arányának lényeges növelésével vezető helyet foglaljon el a magyarországi IT berendezések piacán. A hazai fejlesztések és a támogatás szerepének növeléséhez jelentős mértékben hozzájárul az a kompetenciaközpont, amelynek budapesti felállításáról a közelmúltban döntött az anyavállalat.

Címkék: Hírforrás