Szakmai Oscar-díjra jelölték a külügy EUvonalát

Az EUvonal kommunikációs kampánya bekerült a világ egyik legrangosabb nemzetközi kommunikációs versenye, a SABRE jelöltjei közé.

A díjra felterjesztett szolgáltatást 2003 februárjában indult. Az azóta folyamatosan működő EU tájékoztató szolgálatot a Külügyminisztérium indította, jelenlegi szerződéses partnere a Miniszterelnöki Hivatal. A kampányt a Weber Shandwick/GJW politikai és kommunikációs tanácsadó cég működteti.

Az EUvonal a SABRE Arany Díj „Állampolgári tájékoztató kampányok és kezdeményezések” kategóriájának jelöltje. Az öt jelölt közül New Yorkban május 12-én nagyszabású gálavacsorán jelentik be a kategóriák nyerteseit.

A verseny mezőnyében a világ számos országából találhatóak kormányok, szakmai szervezetek, intézmények és nagy kommunikációs ügynökségek is. Az előzsűrizés után a SABRE Arany Díj 28 kategóriájának nevezettjei közé egyetlen más magyar – sőt, közép-európai – projekt sem jutott be.

Az EUvonal eddigi működése alatt több mint 67 ezer kérdést válaszolt meg, 2400 feliratkozónak küld kéthetente hírlevelet, és honlapját 570 ezren tekintették meg.

Címkék: archívum