Az Európai Unió kapujában – nemzetközi konferencia Budapesten

Az Európai Unió kapujában: perspektívák és elvárások címmel nemzetközi konferenciát tartanak április 16-18. között a Parlament Felsőházi termében.

Vitányi Iván, a konferencia szervezőbizottságának elnöke elmondta, a nemzetközi tanácskozás célja, hogy megvitassák, mit ad az Európai Unió Magyarországnak, illetve mit viszünk mi a közösségbe. A bevezető előadást Medgyessy Péter miniszterelnök tartja. A záróülésen felszólal Kiss Péter kancellária miniszter, a zárszót Vize E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartja.
A konferencián szekcióüléseken tárgyalják meg a csatlakozásunkat érintő gazdasági, társadalmi és kulturális témákat. Előadás hangzik el egyebek között arról, hogy milyen gyorsan csatlakozzunk az euro zónához, milyen kulturális értékeket viszünk magunkkal, mi a szerepe Magyarországnak Európa globalizációjában. A konferencián előadást tart Hiller István, Kovács Kálmán, Draskovits Tibor, Lámfalussy Sándor. A szekcióülésen ott lesz Göncz Árpád, Chikán Attila, valamint Jürgen Köppen budapesti EU nagykövet is.

Címkék: Hírforrás