Partneri megállapodás a Scala ECE Hungary Kft. és a Daten-Kontor Trade között

A megállapodás értelmében a két cég egymás termékét ajánlja a saját ügyfélkörében Magyarországon.

Budapest, 2004. március 30.: Partneri megállapodást kötött a Scala ECE Hungary Kft. és a Daten-Kontor Trade Kft., amelynek tárgya, hogy a két cég egymás termékeit ajánlja saját ügyfélkörében. A kis- és középvállalatok számára vállalatirányítási rendszereket szállító Scala és a személyügyi szoftvereket forgalmazó Daten-Kontor megállapodása Magyarországra terjed ki. Az egymás termékeit ajánló, ún. recommenderi szerződés két olyan cég között jött létre, amelyek több mint tíz éve tevékenykednek Magyarországon, üzleti-ügyviteli szoftvereket forgalmaznak, és termékeikhez aktív támogatást (support) nyújtanak. További figyelemre méltó hasonlatosság, hogy mind a Scalának, mind a Daten-Kontornak a hazai piacon forgalmazott fő termékei nemzetközi fejlesztésűek, és igen jó referenciákkal rendelkeznek olyan országokban, amelyek már az Európai Unió tagjai.

A Scala ECE Hungary Kft. a kis- és középvállalatok számára forgalmaz vállalatirányítási rendszereket, vezetői és üzleti információs rendszereket. Az elmúlt év őszén jelent meg az iScalaŽ ERP-rendszer legújabb, minden eddiginél több funkcionalitást tartalmazó verziója, amely Nyugat-Európában igen kedvező piaci fogadtatásra talált és már Magyarországon is több vállalat döntött az alkalmazása mellett. Az iScala kiemelten támogatja a vállalatok közötti együttműködést, és biztosítja az elektronikus üzleti kommunikáció alapját.

A Daten-Kontor Trade Kft. több mint tíz éve tölt be meghatározó szerepet a hazai személyügyi és humánpolitikai informatikában. Fő termékei a HR info, a Perbitviews, az Opus Humán és az ÖSZSZ, humánpolitikai funkciókat átfogó, integrált humán erőforrás gazdálkodási rendszer, továbbá beléptető és időgazdálkodási rendszerek. Valamennyi termékük beilleszthető a legmodernebb üzleti informatikai környezetbe, azaz támogatja a biztonságos és személyre szabható jogosultsági rendszerben történő online és intranetes hozzáférést.

“A magyar vállalkozások számára igen fontos, hogy ismerjék az élvonalat képviselő európai ügyviteli szoftverek választékát, és ezek elérhetők is legyenek” – nyilatkozta Tutinka Zoltán, a Scala ECE Hungary Kft. értékesítési igazgatója. “A jól bevált, eurokonform, de a hazai specialitásokhoz igazított szoftverek forgalmazóinak közös érdeke, hogy tájékoztassák a magyar cégeket a kockázatmentes fejlesztési lehetőségekről.”

A Scala profiljába tartozó vállalatirányítási (ERP) rendszerekre és a Daten-Kontor által forgalmazott személyügyi rendszerekre is igaz, hogy az Európai Unióban lényegesen nagyobb arányban alkalmaznak ilyen termékeket a vállalkozások, mint a hasonló méretű magyar cégek. “Az Unióban már a kis- és középvállalatok is igyekeznek nagymértékben automatizálni az ügyviteli folyamataikat, mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy gyorsan megtérülő, nagy hatékonyságot eredményező IT-beruházásokról van szó” – mondta Fejér Tamás, a Daten-Kontor ügyvezető igazgatója.

A Scala ECE Hungary Kft. eddig közel
20 céggel kötött a fentihez hasonló recommenderi megállapodást. A partneri kapcsolatok építésének továbbra is meghatározó szempontja, hogy a kiválasztott partner magas színvonalú, a versenyképességet növelő szolgáltatásokat nyújtson a kis- és középméretű hazai vállalkozásoknak.

# # #

Megjegyzések a szerkesztők számára

A Scala ECE Hungary Kft.
A Scala ECE Hungary Kft. 1993-ban alakult, s a svéd Scala International AB legnagyobb disztribútoraként működött. 1997-ben a Scala ECE és Scala International AB egyesüléséből alakult meg az amszterdami Scala Business Solutions N.V., amelynek a Scala ECE Hungary Kft. a magyarországi leányvállalata. Jelenleg Budapest ad otthont a magyar képviselet mellett a Közép- és Kelet-Európát irányító regionális központnak is.
A világszerte 65 országban jelen lévő Scala csoport kollaboratív vállalati ügyviteli rendszert (ERP rendszert) fejleszt és telepít kis- és középvállalatok számára, valamint ellátja a kapcsolódó karbantartási szolgáltatásokat.
Magyarországon eddig közel 200 cég választotta a Scala szoftvereit és szolgáltatásait, többek között az Clarion Hungary Kft., az ING Rt., a Tetra Pak Hungária Kft. és a Zalakerámia Rt.

A Daten-Kontor Kft.
A Daten-Kontor Trade Kft. 1993-ban alakult, s meghatározó szerepet tölt be a személyügyi folyamatok informatikai támogatásának piacán. A Daten-Kontor szoftvereit, amelyek a humánpolitikai funkciók teljes vertikumát támogatják, sikerrel alkalmazzák a hazai közép- és nagyvállalatok, valamint a multinacionális cégek egyaránt. A szoftverforgalmazással, alkalmazásfejlesztéssel és támogatással foglalkozó cég nemzetközi vizsgákkal rendelkező szakembereket alkalmaz, valamint megszerezte több globális szoftverfejlesztő cég minősített partneri címét is. A Daten-Kontor egy személyügyi szakműhelyt működtet, amelynek munkatársai több személyügyi szakkönyv és számos publikáció szerzői. A Daten-Kontor munkatársai több magyar egyetem és főiskola nappali és posztgraduális kurzusain oktatnak személyügyi informatikát. A Daten-Kontor főbb termékei az OPUS HUMAN szoftver, a HR info és a PERBITVIEWS integrált szoftverrendszerek, időgazdálkodási és beléptető rendszerek. A társaság referenciái között szerepel a TVK Rt, a DUNAPACK Rt, a Paksi Atomerőmű Rt., ZF Hungária Kft., a Belügyminisztérium és az ÁPV Rt is.

Címkék: Hírforrás