A Network Associates csatlakozik a Microsoft mobilbiztonsági szövetségéhez

A Microsoft Mobil Partner Tanács (MPAC) meghívta tagjai közé a Network Associates-t.

A mobiltelefon iparágban egyre jobban terjedő standard operációs rendszerek és nyílt specifikációk az egyre összetettebb funkcionalitással együtt a mobil eszközök növekvő sérülékenységét okozzák. A tanács elsődleges célja, hogy emelje a biztonsági kérdések iránti tudatosságot az iparágban. A Microsoft azzal a céllal hozta létre a szövetséget, hogy összehozza az olyan vállalatokat, amelyek innovatív és egyedülálló mobil technológiákat, alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat teremtenek.

Az a veszély fenyeget, hogy a vezeték nélküli tér hamarosan hasonló támadásoknak és víruskitöréseknek lehet kitéve, mint amilyenek a vezetékes hálózatokon a Mydoom, a Netsky vagy a Bagle víruskitörések voltak. Alapvető fontosságú tehát, hogy mind az iparági szereplők, mind pedig a végfelhasználók felismerjék a helyzetet, és védelmi eszközök telepítésével kezdjenek lépéseket tenni a potenciális pusztítás veszélye ellen.

A Network Associates nemrég hozta ki a McAfee VirusScan PDA verzióját, amely átfogó vírusvédelmet nyújt a Microsoft Windows zsebszámítógépekhez készült mobilszoftveréhez, és biztosítja a kiszolgálókkal és asztali gépekkel megegyező szintű biztonságot a vállalati hálózathoz csatlakozó mobil eszközök esetén is.

Címkék: Hírforrás