5 éve együtt az informatikában: Bricostore és Grepton

2004. március 24., Budapest – A Bricostore hazai és közép-kelet európai teljes Microsoft alapú informatikai hálózatának bevezetéseit és üzemeltetését a Grepton Informatikai Rt. végzi. Az első 3 magyar rendszer után a romániai és horvátországi Brico áruház IT hálózatának kialakítása és fejlesztése következett, nemrégiben pedig lezárult a legújabb, székesfehérvári áruház informatikai rendszerének telepítése is.

A barkácsáruház-lánc irodai és üzleti rendszerének folyamatos és megbízható működtetéséről szóló együttműködés 1999-ben a HMS Kft. segítségével kezdődött; a feladatra kiírt pályázat során két sikeres próbafeladat végrehajtásával. 2002 februárjától – amióta a HMS szakemberei a Greptonban folytatják tevékenységüket – a szerződésben foglalt szolgáltatásokat (az apró rendszerhibáktól a telepítéseken és a licencszállításon át a teljes infrastruktúrát érintő projektekig) a Grepton Rt. nyújtja az áruházláncnak.

„Amióta a Bricostore áruházlánc öt és fél évvel ezelőtt megnyitotta első áruházát Magyarországon, az volt az informatikai koncepció, hogy strukturált hálózat alakuljon ki akár kábelezés, akár háttérrendszer szempontjából” – idézte fel a kezdeteket Csákányi Győző, a francia tulajdonú Bricostore informatikai igazgatója.
A Bricostore projektekben azóta a teljes üzemeletetés lezajlott: az áruházi PC-k korlátozott környezetének kialakítása, a tartalomszűrő megoldás bevezetése, integrált fax kiszolgáló bevezetése, üzleti fax megoldás fejlesztése, mentési és vírusvédelmi rendszer bevezetése, a rendszer-felügyeleti megoldás és a Windows 2000 Server-ek bevezetése, kliensek távoli installálásának kialakítása, Windows 2000 frissítése, Office 2000 és többnyelvű kliens környezet megteremtése. A magyarországi, a romániai és a horvátországi központ áruházainak informatikai infrastruktúra tervezése, szállítása, kivitelezése és bevezetése után pedig nemrégiben befejeződött a Bricostore új, székesfehérvári áruház informatikai rendszerének a telepítése is.

A Grepton támogatási szolgáltatása a Bricostore magyarországi és közép-kelet európai – Microsoft alapú – irodai és üzleti rendszerének folyamatos és megbízható működtetésében nyújt segítséget a helyi üzemeltető csapat számára. Proaktív és reaktív tevékenységgel, szükség esetén helyszíni kiszállással a rendszer megfelelő szolgáltatási szintjét biztosítja.
„Az informatikai cég – azon túlmenően, hogy a windows-os rendszereket telepítette és fejlesztette – átalánydíjas szolgáltatás keretében egyrészt helpdesk szolgáltatást nyújt ügyfelének, másrészt felügyeli ezeket a rendszereket, illetve rendszeresen tanácsokkal látja el” – magyarázza Ákoshegyi Márta, a Grepton projektvezetője. „Az így kialakított rendszerek támogatási szolgáltatással a háttérben költséghatékonyan üzemeltethetők mindazok mellett, hogy magas rendelkezésre állást valósítanak meg.”

###
GREPTON Rt. (www.grepton.hu ):
A Grepton Rt. az 1977-ben alapított Protomix Rt. szoftver üzletágának önállósulásával jött létre 2001. márciusában. A Grepton kizárólag professzionális IT szolgáltatásokkal foglalkozik négy stratégiai területen: infrastruktúra, üzleti folyamat automatizáció, üzemeltetés és technológia menedzsment. Vezető Microsoft megoldásszállító, négyszeres Microsoft Gold Certified Partner (Support Services, E-Commerce Solutions, Enterprise Systems, Collaborative Solutions kategóriákban), Oracle Certified Partner és „NATO Beszállításra Alkalmas” határozattal rendelkezik.



További információval Süli András, a Grepton Rt. igazgatója (asuli@grepton.hu), vagy szakmai kérdésekben Ákoshegyi Márta, a Grepton Rt. projektvezetője (MAkoshegyi@grepton.hu ) szolgál a 204-7730-as telefonszámon vagy e-mail címeken.
A céggel kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.grepton.hu weboldalon olvasható.

Címkék: Hírforrás