A Trend a minőség megújulásában

A Kanizsa Trend Kft idén újabb három évre sikeresen megújította az 1998-ban megszerzett ISO 14001 nemzetközi környezetirányítási rendszer szerinti tanúsítványt.

A Kanizsa Trend Kft-nél 1998 óta működik az ISO 14001-es nemzetközi szabványmodell szerinti tanúsított környezetirányítási rendszer (KIR). A tanúsítás újabb 3 évre a cég idén februárban sikeresen megújította.
A környezettudatos irányítás, általában vállalatok irányítása, működtetése olyan módon, hogy a tevékenység és a kibocsátott termékek, szolgáltatások ne veszélyeztessék az emberek egészségét, és minél kevésbé terheljék a munkahelyi, települési és természeti környezetet. A környezettudatos irányítás gyakorlati módszerei közé tartoznak a környezetközpontú irányítási rendszerek (KIR), a tisztább technológiák, a hulladékminimalizálás, az energiaracionalizálás, a dolgozók ösztönzése a környezet és egészségkímélő magatartásra, javaslattételre, a tudatosságot és ismereteket bővítő belső képzés, külső kommunikáció (pl. környezeti jelentés), a környezetbarát termékek, a zöld marketing, a szállítási és egyéb logisztikai rendszerek átalakítása, az ökológiai könyvvitel, az ökokontrolling és más eszközök.
A rendszer tematikájában hasonlít a minőségirányításhoz, azonban nem szabad elfeledkezni a környezeti indíttatásról. Minden szennyezéskor értékes anyag vagy energia megy veszendőbe, jelenik meg rossz helyen. Így a hulladékok és szennyezések minimalizálásával értékes erőforrásokat takaríthatunk meg. A hulladékprobléma megoldására nem az újrahasznosítás a legjobb megoldás, környezetileg, szervezeti szempontból és anyagilag sokkal kedvezőbb a keletkezés megelőzése, a csökkentés, és az újrahasználat (az eredeti célra). A KIR kialakításával csökken a piaci és környezeti kockázat. A KIR automatikusan kizárja a fizetett bírságokat, hiszen az előírásokat nem teljesítő vállalat nem tanúsítható.

Címkék: Hírforrás