Meredeken drágul az econet.hu papírja a Posta-üzlet miatt

A Napi Gazdaság egyelőre meg nem erősített információi szerint az econet.hu Rt informatikai cég és a Magyar Posta pénteken délután szándéknyilatkozatot írt alá egy elektronikus számlabemutató és fizetési rendszer közös kifejlesztéséről.

A Napi Gazdaság szerint a Posta és az econet.hu – angol rövidítéssel EBPP rendszere – a Svájcban bevezetett modellre épülne, bevezetése és fejlesztése együttesen mintegy 1,5 milliárd Ft-ba kerülne. Ebből a szükséges hardware mintegy 600 millió forintba, a Svájvcban működő software megvétele pedig 500 millió Ft-ba kerülne. A Napi információját az econet.hu nem erősítette meg.

A lap szerint a rendszer néhány éven belül nyereségesen működhetne és az econet.hu legfőbb bevételi forrásává válna.

Az econet.hu részvénye a csütörtöki 73 Ft-os záróárról pénteken 14 százalékkal 88 Ft-ra drágult, majd a papír a következő kereskedési napon, kedden délelőtt átlépte a 100 Ft-os szintet is. Az econet.hu forgalma a BÉT-en pénteken 52 millió Ft feletti volt, mivel több mint 623 ezer részvénye, a forgalomban lévő papírok közel 10 százaléka fordult meg a parketten.

Kedden a kereskedés kezdetén, az általános gyengülés közepette erősödött tovább az econet.hu. A kereskedés első órájában 959,7 ezer econet.hu részvény forgott a BÉT-en, 965,5 millió forintos értékben. A papír 104 Ft-ig drágult, majd 10 óra után pár perccel 98 Ft-on állt.

Címkék: archívum