Nyereséggel nyitottak New York tőzsdeindexei

Hétfőn nyereséggel nyitott a Wall Street: a vezető tőzsdeindexek közül a DJIA 2,89 pontos, az összetett Nasdaq index 3,66 pontos emelkedéssel kezdett.

A Nasdaq összetett indexe 0,36 százalék (7,48 pont) csökkenéssel 2047,63 ponton fejezte be a pénteki napot, a 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 0,07 százalékkal (7,55 ponttal) 10 595,55 pontra nőtt.

A nap folyamán az indexek értéke tovább emelkedhet, a hangulatot a vállalati felvásárlásokról szóló hírek javíthatják tovább.

A Bell South telekomszolgáltató közölte, hogy 5,85 milliárd dollárért eladja latin-amerikai érdekeltségeit a spanyol Telefonica-nak. Az élelmiszeripari J.M. Smucker pedig bejelentette, hogy 500 millió dollárért megvásárolja az International Multifoods-ot.

A Dow tag Eastman Kodak hétfőn közölte, hogy a Nexpress Solutions, valamint az elektronikus nyomdagépeket gyártó Heidelberg Digital megvásárlása idei árbevételére jótékony hatást gyakorol ugyan, de egy részvényre jutó nyereségét minden bizonnyal csökkenti. A General Electric bejelentette, hogy 3,8 milliárd dollárt kíván fordítani saját részvények vásárlására.

Pénteken kisebb sokkhatásként érte a piacokat a februári munkaerőpiacról szóló jelentés: a foglalkoztatottak száma a vártnál lényegesen alacsonyabb volt.

“A piacok még mindig a pénteki munkaerő piaci jelentést emésztik. A befektetők latolgatják Warren Buffet, az omahai varázsló múlt heti kijelentését is, aki nem lát jó befektetési lehetőségeket a részvénypiacon a jelenlegi árfolyamszinteken” – mondta John Person, az Infinity Brokerage Services elemzője. Buffet egy befektetőinek szóló levélben vélekedett úgy, hogy inkább teljes vállalatokat vásárlásában lát jó lehetőségeket, mintsem tőzsdei részesedések vételében.

Címkék: archívum