Bush szeptember 11-ével kampányol

Bush elnök is elindította választási kampányát, reklámfilmje azonban máris óriási viharokat kavar az Egyesült Államokban.

Ez az egész elképesztő és lelohasztó – mondta Dan Petterson asszony, akinek a bátyja a 2001. szeptember 11-i terrorista merényletben halt meg New Yorkban. Nagyon sokan szólaltak meg a CNN-en csütörtökön, és mindahányan bírálták a Bush elnök kampányának indulását jelző reklámot.

Ez a reklám ugyanis visszanyúlik a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokig, és elmondja, hogy milyen szörnyűséges pillanat volt ez az Amerikai Egyesült Államok életében, történetében, ámde Bush elnök irányításával ez az ország mégiscsak képes volt szembenézni a terrorizmus fenyegetésével.

Olyan elnök volt Amerikában az elmúlt három esztendőben, aki egyben tartotta az országot, és állandóan állt a vártán – sugalmazza az új spot, vagyis kis reklámfilmecske, amely mindösszesen egyperces, még csak csütörtök óta játsszák, de már óriási viharokat kavart. Gyakorlatilag ezzel kezdetét vette Bush elnök kampánya is.


 

Címkék: archívum