300 millió dollárt pumpálnak a Goodyearbe

A Goodyear gumiabroncs- és gumiipari termék-gyártó vállalat 300 millió dolláros szindikált hitelfelvételi szándékot jelentett be, és tárgyalásokat kezdeményezett hitelezőivel jövőbeli tőkepiaci tranzakciók finanszírozásáról.

A konszern bejelentette, hogy a JP Morgan és a Citigroup szervezésében kívánják felvenni a szindikált hitelt a már meglevő 1,3 milliárd dolláros eszközfedezetű hitelkerete mellé. A kölcsönből származó forrásokat a Goodyear általános vállalati célokra fordítaná. A tranzakció végrehajtásához olyan szokásos feltételeknek is teljesülnie kell, mint a hitelező bankok többségének a hozzájárulása. A Goodyear emellett azt is bejelentette, hogy tárgyalásokat kíván kezdeményezni a hitelezőkkel a hitelkeret biztosítéki körének
egyéb tőkepiaci tranzakciókra történő kiterjesztéséről. A társaság ezen tranzakciók keretében az egyesült államokbeli szenior hitelkeret biztosítékainak fedezetével alárendelt kölcsönöket venne fel. A vállalat egyrészt rövidtávú likviditásának javulását, másrészt a 2004 évi tervei megvalósításához szükséges tőkepiaci háttér biztosítását várja a hitelfelvételtől – közölte Robert J. Keegan, a Goodyear elnök-vezérigazgatója.

Címkék: archívum