Elnökváltás az Oracle élén

Az Oracle hétfőn jelentette be, hogy a cég igazgatótanácsának elnöke Larry Ellison helyett az eddigi pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Jeff Henley lesz. Ellison a jövőben a vezérigazgatói teendőket látja el.

Ezzel egy időben Safra Catz és Charles Phillips cégelnökké lett kinevezve, akik Ellisonnak számolnak be munkájukról. Az Oracle-nek azóta nem volt elnöke, hogy 2000 júniusában Ray Lane átigazolt egy kockázati tőke befektető céghez. Henley előléptetése után az Oracle most új pénzügyi vezetőt keres. Míg nem találnak, Henley látja el ideiglenesen a teendőket.

Az elemzők szerint a hétfőn, a bejelentéssel egyidejűleg érvénybelépő vezetőváltás arra utal, hogy a cég megkísérel utat adni a friss gondolatoknak vezetői csapatában, amelyet eddig jószerivel teljesen Ellison személyisége uralt. „A dolog mindenképpen azt mutatja, hogy bizonyos mértékben kivették Larryt a kormány mögül”, fogalmaz Colin White, a BI Research elemzője.

Lane távozása után gyakran kritizálták az Oracle-t, hogy vezetői csapatából hiányzik a mélység. „Lényegében az történik, hogy kimondják, Ellison után is van élet”, teszi hozzá White. Catz a jövőben is megmarad a globális működés vezetőjének, Phillips pedig a cég értékesítési, marketing és tanácsadó tevékenységét irányítja. Ellison úgy fogalmazott, hogy Henley„ a vállalatirányítási és könyvelési szakértő”, akinek tapasztalata és tudása ideálissá teszi az Oracle igazgatótanácsa elnöki tisztének ellátására.

Címkék: archívum