28 milliárdos hitel a metróra és a budai rakpartra

28 milliárd forintos hitelt vett fel a főváros - hétéves futamidőre. Hogy mire kívánják fordítani, arról a főpolgármester beszélt.

A négyes metró építésére, a budai alsórakpart kiszélesítésére, illetve Budapest zöld területének rekonstrukciójára fordítja a főváros azt a közel 28 milliárd forint hitelt, melyről pénteken írt alá szerződést Demszky Gábor főpolgármester. A hétéves lejáratú hitel felhasználása nincs előre meghatározva, tehát az igényeknek megfelelően szabadon átcsoportosíthatja azt a fővárosi önkormányzat – derült ki.

A fővárosi beruházások egyik jelentős hozadéka több ezer új munkahely – mondta Demszky Gábor, csak a négyes metró építése például 6400 álláslehetőséget teremt. A 100 millió eurós, hétéves fejlesztési terv elengedhetetlen az európai léptékű fejlődéshez – hangzott el.

A hitelfelvétel pedig nem a főváros eladósodását segíti elő, hanem új erőt pumpál Budapest fejlődésébe, emellett még inkább arra szorítja a fővárost, hogy körültekintő, biztonságos pénzgazdálkodást folytasson – hangsúlyozta Demszky Gábor.

Címkék: archívum