Több mint 100.000 bankkártyás ügyfél a Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Bank december 8-án ünnepelte 100.000. bankkártyás ügyfelét, aki egy 100.000 forint értékű utazási utalványt kapott ajándékba. A boldog ünnepelt egy Oxigén Hitelkártya birtokos.

Korábban a bankkártyák használata csupán az automatából történő készpénzfelvételt jelentette, mára már egyre gyakoribb a bankkártyával történő vásárlás.
A Raiffeisen Bank betéti bankkártya statisztikája szerint a 2003-as évben (első három negyedév) a betéti kártyákkal végzett tranzakciók több, mint 40%-a vásárlás volt. A betéti bankkártyával történő vásárlások átlagos összege 10.000 Ft körül van, a készpénz felvét átlagos összege meghaladja a 30.000 Ft-ot.

Az elmúlt év radikális változást hozott a lakosság fogyasztási szokásaiban. Megnövekedett a hitelre történő vásárlás, csökkent az eladósodástól való félelem, mely a hitelkártya, e rendkívül kényelmes fizetőeszköz egyre szélesebb körű elterjedését is elősegíti. Ennek feltétele, hogy a valódi hitelkártya által nyújtott lehetőségeket a használók jobban ismerjék.
2001 májusában bocsátotta ki a Raiffeisen Bank MasterCard típusú Oxigén Hitelkártyáját. A kibocsátás óta a hitelkártya birtokosok egyre nagyobb arányban sajátították el a helyes hitelkártya használatot. Jelentősen csökkent a hitelkártyával történő készpénzfelvétel, és növekedett a kártyával történő vásárlások aránya. Ma a Bank hitelkártyás ügyfelei által végzett tranzakciók 90%-a vásárlás, és mindössze 10% a készpénz felvétel.
A Bank ügyfelei külföldön is szívesen veszik igénybe Oxigén Hitelkártyájukat vásárlásra, a tranzakciók 4,5%-a történik külföldön. A Raiffeisen Bank bankkártya birtokosai több mint 90 országban használják kártyájukat. A legtöbben Ausztriában, az Egyesült Államokban, valamint Németországban éltek ezzel a fizetési lehetőséggel.
Az Oxigén Hitelkártya kibocsátásában a Raiffeisen Bank partnere a MasterCard. A Mastercard logóval fémjelzett kártyákkal Magyarországon jelenleg 19.000 helyen vásárolhatnak a kártyabirtokosok.
A kártyakibocsátó cég saját adatai alapján a MasterCard bankkártyák száma az első három negyedévben – a tavalyi év hasonló időszakához képest – 12,55%-kal nőtt, míg a lebonyolított tranzakciók mennyisége 19,66%-kal emelkedett.

További információ:
Raiffeisen Bank Rt.
Braun Csaba
Főosztályvezető – Bankkártya osztály
telefon: 484-4530
fax: 484-4444

Címkék: Hírforrás