A Dräger Safety iScalát vezet be az egész világon

A vezető németországi gyártó a következő két évben egy kétszintű ERP-stratégia részeként 24 kereskedelmi vállaltnál telepíti az iScala rendszert.

Amszterdam, 2003. december 9. – A Scala Business Solutions bejelentette, hogy a Dräger Safety, a világ egyik legnagyobb személyes védőfelszerelés- és gázdetektor-technológiai gyártója norvégiai próba-telephelyén üzembe helyezte az iScala kollaboratív ERP-rendszert. A további implementációkra az elkövetkező két év során kerül sor az előre elkészített menetrend szerint.

Számos más Scala-vásárlóhoz hasonlóan a Dräger Safety központjai és nagyobb részegységei SAP-t használnak, valamint az egész világra kiterjedően a müncheni mSE GmbH termékét, az Oracle adatbázisra épülő Point Out SCM-megoldást. Egy szabványos iScala ERP-alkalmazás bevezetésével kis- és közepes méretű leányvállalatainál, valamit ezek iScala-rendszereinek csatlakoztatásával az Oracle/Point Out megoldásokhoz a Dräger Safety sikeresen valósíthat meg egy kétrétegű ERP-stratégiát, amely eredményeként egy teljesen automatizált folyamatokkal rendelkező virtuális szállítói lánc jön létre.

„Egy együttműködő ERP- és SCM-megoldás használatával – úgy becsüljük – a belső folyamatok költségét akár 30 százalékkal is csökkenthetjük” – mondta Thomas Holzgreve, a Dräger Safety gazdasági igazgatója. – „Az a célunk, hogy a helyi leányvállalatainknál tartott raktárkészletet több mint 40 százalékkal csökkentsük. A helyi leányvállalatok közvetlenül fogják beírni megrendeléseiket a rendszerbe, a házhozszállítási funkció használatával megkeresik az adott árut központi raktárainkban, ahonnan a megrendelések közvetlenül a vásárlóhoz kerülnek kiszállításra. Miután láttuk az iScalát működés közben más vásárlók telephelyein, bizonyosak vagyunk benne, hogy a jó megoldást választottuk céljaink elérésére.”

Az iScala-rendszerek egy németországi központi szerverről futnak, az implementációt a mSE GmbH, az SCM és a Scala globális partnere végezte.

„A Dräger Safety-hez hasonló globális vállalatok a jól bevált többnyelvűségi funkció és a több valutanem kezelése miatt használják továbbra is az iScalát” – mondta Steve Benford, a Scala európai működésért felelős alelnöke. – „A világ minden pontján megtalálható leányvállalatokkal rendelkező vállalatok esetében rendkívül fontos az a szempont, hogy a helyi felhasználók saját nyelvükön dolgozhatnak, legyen az akár kínai, orosz vagy angol nyelv, valamint hogy saját pénznemeiket használhatják. Az iScala Unicode-funkciói azt is biztosítják, hogy ugyanaz a felhasználó ugyanazon a képernyőn egyszerre különböző ábécékkel, több nyelven is megjeleníthet információt. A megrendelés például feladható egy német nyelvű rendszeren, ugyanakkor tartalmazhat angol vagy kínai nyelvű információt is, ha a vásárló történetesen nem ért németül.”

Benford így fejezte be: – „Az iScala úgy készült, hogy teljes körű üzletvezetési funkciókat nyújtson a vállalatok részére, bárhol a világon. Azzal, hogy több mint harminc nyelven áll rendelkezésre, hozzásegíti a vállalatokat a globális üzleti folyamatok egyszerűsítéséhez.”

# # #

Megjegyzés a szerkesztők számára

A Dräger Safety-ről
A Dräger Safety AG & Co. KGaA a világ egyik vezető személyvédelmi és gázdetektor-technológiai gyártója, valamint teljes biztonságtechnikai szolgáltatások szállítója. A 2002-es évben a cég összes eladásai közelítőleg 11 százalékkal, 471,1 millió euróra nőttek. További információk: www.draeger.com.

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
Š2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a ScalaŽ és az iScalaŽ bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Címkék: Hírforrás