Átküldték a Molnár-aktát a fővárosi főügyészségnek

Feloldotta a Nemzetbiztonsági Hivatal a Molnár-ügy aktáinak szigorúan titkos minősítését, így a rendőrség átküldte a K&H-ügy nyomozójának iratait a Fővárosi Főügyészségnek. Molnárt korábban a Magyar Nemzet című lap arab pénzváltókkal hozta kapcsolatba , a rendőrség pedig cáfolta, hogy a K&H-üggyel összefüggésben vonták volna vizsgálat alá Molnárt. Ugyanakkor az ORFK kommunikációs igazgatóságának módosított közleménye szerint a Molnár Csaba-féle jelentés továbbra is minősített, tehát annak tartalma államtitkot képez.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) múlt hét pénteki sajtótájékoztatóján Bolcsik Zoltán rendőr dandártábornok bejelentette, hogy a Molnár Csaba rendőr alezredest, az ORFK Szervezet Bűnőzés Elleni Igazgatóságának pénzmosási osztályvezetőjét érintő rendőrségi vizsgálat lezárult. Bolcsik tábornok az akkori sajtótájékoztatón közölte, hogy amennyiben a vizsgálat alapjául szolgáló, a Nemzetbiztonsági Hivataltól származó jelentés „szigorúan titkos” minősítését feloldják, azt a rendőrség további állásfoglalásra megküldi az ügyészségnek.

Mivel a Nemzetbiztonsági Hivatal feloldotta a „szigorúan titkos” minősítést, ezt követően hétfő délután a vizsgálat iratait az ORFK megküldte a Fővárosi Főügyészségnek – közölte az ORFK kommunikációs igazgatósága. Ugyanakkor az ORFK kommunikációs igazgatóságának módosított közleménye szerint a Molnár Csaba-féle jelentés továbbra is minősített, tehát annak tartalma államtitkot képez. A Nemzetbiztonsági Hivatal, mint titokbirtokos azonban engedélyezte az ORFK-nak, hogy az ügyben keletkezett iratokat állásfoglalás céljából a Fővárosi Főügyészségnek megküldje.

Címkék: archívum