Szabadi Béla átratlannak tartja magát

Ártatlannak vallotta magát tegnapi meghallgatásán a milliárdos sikkasztással, csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Szabadi Béla - íraj a Magyar Hírlap.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium volt politikai államtitkára nem tartja bűntettnek a kontójára rótt vétkeket.

A Fővárosi Bíróságon csütörtökön kezdődött meghallgatásán az egykori államtitkár higgadtan és határozottan válaszolt a bíró kérdéseire. Torgyán József volt kisgazda pártelnök és földművelésügyi miniszter hajdani jobbkeze a vádiratban szereplő ügyekben emellett nemcsak hogy ártatlannak vallotta magát, de többször hangsúlyozta azt is, hogy a terhére rótt tetteket nem tartja bűncselekménynek.

Saját minisztériumi teendőiről az egykori államtitkár – mai bevallása szerint munka nélküli közgazdász – azt mondta: a tárca második embereként hatalmas teher nyomta vállát, jelentős szerkezeti átalakításokat kellett végrehajtania, koordinálta a tárca költségvetési ügyeit, miközben a parlamenti munkában és a kormányban is helyettesítette-pótolta felettesét.

“Bástyája voltam a miniszternek, de nem Bástya elvtársa, hanem olyan, amelyre támaszkodni lehetett” – jellemezte a kisgazdavezérrel való kapcsolatát – és saját viselkedését – Szabadi, hozzátéve: nem szívesen lenne “álca, ami mögé bújni lehet”. A házi őrizetből szabadult politikus ezzel nem titkoltan hajdani kenyéradója kihallgatására célzott, amelyet védője, Bárándy György kezdeményezett. Torgyán József meghallgatásával reményei szerint ugyanis számos homályos részletre deríthet fényt az ügyészség.

Címkék: archívum