Csak egy összegben fogadja el a posta a Fidesz tartozását

Nem döntötte még el a Magyar Posta, hogy a Legfelsőbb Bíróságon keresi-e tovább igazát a Fidesszel folytatott perében. Tomecskó Tamás, a posta szóvivője lapunknak elmondta, bár az állami társaságot megdöbbentette a Fővárosi Ítélőtábla néhány héttel ezelőtti döntése, a további jogi lépések előtt még tanulmányozzák az ítéletet és indoklását.

Az országgyűlési választások tavalyi, második fordulója előtt kézbesített 3,6 millió kampánylevél után a vállalat 109 millió forintot követelt a Fidesztől, majd – miután a megrendelő nem fizetett, a posta beperelte a Fideszt. A Fővárosi Bíróság tavasszal – a kamatokkal együtt – 120 millió forint megfizetésére kötelezte a Fideszt, de az első fokú ítélet ellen a párt fellebbezett, mondván, a posta számos levelet nem kézbesített.

A Fővárosi Ítélőtábla határozatában részben helyt adott a Fidesz érvelésének. A testület indoklása szerint a párt és a vállalat között létrejött szerződés úgynevezett időgarantált szolgáltatásnak minősül, ami azt jelenti: a posta garanciát vállalt rá, hogy megadott határidőn belül minden küldeményt házhoz visz. Vagyis ebben az esetben olyan piaci megállapodás született, amely mindkét fél számára kötelezettségeket írt elő. Lényegében erre alapozta a bíróság azon ítéletét, amely végül csak a tartozás felének megfizetésére kötelezte a Fideszt. Információink szerint a posta ragaszkodik hozzá, hogy a bíróság által megjelölt határidőig a párt egy összegben fizesse meg tartozását.


 

Címkék: archívum