Microsoft Office integrációval bővítette ERP-rendszerét a Scala

A Scala és a DSP a globális megjelenés alkalmából rendezett eseményen bemutatta az iScala üzletifolyamat-integrációját.

Budapest, 2003. november 13. — Az új Microsoft Office rendszer globális megjelenése alkalmából New Yorkban szervezett eseményen a Scala, valamint technológiai partnere, a DSP (Decision Support Panel) bemutatta az iScala ERP-rendszer (integrált vállalatirányítási rendszer) széleskörű Microsoft Office integrációs funkcióit.

Az esemény során a Scala és a DSP bemutatta, hogyan működik az iScala BPI (üzletifolyamat-integráció), hogy milyen könnyedén dolgozhatnak a felhasználók bármelyik Microsoft Office alkalmazásban – például a Microsoft Office Word 2003-ban, a Microsoft Office Outlook 2003-ban, a Microsoft Office Access 2003-ban vagy a Microsoft Office Excel 2003-ban –, és milyen kényelmesen használhatják az iScala-alkalmazásból származó információikat anélkül, hogy be kellene lépniük az iScala ERP-adatbázisba. Az integráció lehetővé teszi a rutinfeladatok kényelmes és gyors elvégzését, s azt, hogy az információkat egyetlen forrásból érjék el a felhasználók.

Az iScala BPI és a Microsoft Office rendszer együtt szélesebb körű hozzáférést biztosít a vállalati információkhoz, és a Microsoft Office 2003 Editions jól ismert kezelőfelületeinek és beépített funkcionalitásának kihasználásával egységesíti a munkafolyamatokat. Mindezt azzal éri el, hogy az XML-formátumot használja az alkalmazások és a felhasználók közötti dinamikus adatkapcsolatok létrehozására anélkül, hogy a meglévő IT-környezetet veszélyeztetné.

Ezzel az integrációval – az elsővel, amely ERP-gyártótól származik – az iScala-felhasználók mostantól az ismerős Microsoft Office környezetben rendszerezhetik az információkat, kezelhetik a dokumentumokat, miközben továbbra is az iScala rendszer adataival dolgoznak. – „A legtöbb cég már most is a Microsoft Office rendszert használja az olyan mindennapos tevékenységre, mint az árajánlatok vagy a vásárlói levelek megírása, a felügyeleti jelentések elkészítése” – mondta Peder Ekstrand, a DSP ügyvezető igazgatója. – „Az, hogy ezentúl képesek azonnal hozzájutni az iScala rendszer adataihoz, sokkal pontosabbá és hatékonyabbá teszi a cégeket. Ha például azonnal, már az első árajánlatban pontos árakat és engedménystruktúrát tudnak adni, a megrendelések gyorsabban kezelhetők és teljesíthetők, ami nagyobb termelékenységhez és jövedelmezőséghez vezet.”

Mivel a szabványos XML-technológia és webszolgáltatási architektúra mélyen beépült az iScala együttműködő ERP-rendszerébe, nincs szükség az iScala átalakítására vagy testreszabására az üzleti folyamatok integrációjából származó előnyök elérésére. Hĺkan Ebersjö, a Scala termékigazgatója ezt így kommentálta: – „Ez a funkció lehetővé teszi, hogy vásárlóink naponta használt üzleti szoftvereik segítségével minden eddiginél kényelmesebben és zökkenőmentesebben tartsák a kapcsolatot egymással.”

„A DSP és a Scala által létrehozott integráció segít abban, hogy az Office-rendszerre vonatkozó elképzeléseinket átültessük a valóságba” – mondta Martin Hooper, a Microsoft Information Worker Partners csoportjának vezetője. – „Az ilyen nagyszerű partneri együttműködések nyújtanak megoldást az olyan valós problémákra, mint az adatkonzisztencia.”

A Microsoft platform melletti elkötelezettség

Az elmúlt néhány hónap folyamán a Scala Business Solutions jelentős mértékben megerősítette elkötelezettségét a Microsoft technológiai platform mellett. A két vállalat még szorosabban, több szinten és a korai alkalmazói programokban is együttműködik, mint például az iScala CRM program esetében.

A Scala ECE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Kiss Judit szerint – „Az iScala integrálása az új Microsoft Office rendszerrel újabb mérföldköve annak a folyamatnak, melynek során egyre inkább képesek vagyunk olyan megfelelő szoftverekkel és szolgáltatásokkal ellátni a piacot, amelyekkel a vásárlók még hatékonyabban irányíthatják vállalkozásukat és maximalizálhatják technológiai befektetéseik megtérülését.”

A Microsoft nemrégiben a legfontosabb iparági partnerei között ismerte el a Scalát, amikor a 14 európai ISV (független szoftvergyártó) egyikeként beválasztotta a Microsoft Business Framework kódnevű, most kialakulóban lévő üzleti alkalmazásplatformjának korai alkalmazói programjába. Kiss Judit ezt így foglalta össze: – „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy segít az iScala kollaboratív ERP-rendszer bizonyított előnyeit eljuttatni még több piacra, még gyorsabban, lehetővé téve, hogy még több felhasználót érjünk el, és hogy a Microsoftra épülő megoldásaink a közepes méretű vásárlók piacán még költséghatékonyabb és még ellenállhatatlanabb választási lehetőséget jelentsenek.

# # #

Megjegyzések a szerkesztők számára

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a ScalaŽ és az iScalaŽ bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Címkék: Hírforrás