McAfee PortalShield 1.0

A Network Associates bemutatta a McAfee PortalShield 1.0-t, mely átfogó védelmet nyújt a Microsoft Office SharePoint portálkiszolgálókhoz és a Windows SharePoint szolgáltatásaihoz.

Az IDC szerint a vállalkozások idén több mint egymilliárd dollárt fognak portálokba fektetni.

A szervezetek, alkalmazottaik, és ügyfeleik is portálokon keresztül lépnek kapcsolatba egymással, így megnő a rosszindulatú kódok, vírusok, férgek „megosztásának”, és a vállalati kiszolgálókat veszélyeztető vagy lassító, nem üzleti célú adatforgalomnak a veszélye. A világon elsőként a SharePoint Portal 2003-hoz készült PortalShield biztosítja a portál tartalmát a folyamatos hozzáférés fenntartása mellett. A McAfee PortalShieldet integrálták a McAfee ePolicy Orchestratorral (ePO), amely teljes átláthatóságot és gyors szoftvertelepítést tesz lehetővé. A McAfee ePO elvégzi a legújabb vírusdefiníciók kiosztását és a biztonsági szabályzatok központi kezelését is.

A McAfee PortalShield átvizsgálja a dokumentumokat és a hálózatot, összehasonlítja a tartalmat az ismert vírusok és gyanús tevékenységek listájával, valamint a szoftverben definiált biztonsági szabályzatokkal. A PortalShield több mint kétszáznyolcvanféle dokumentumtípust ismer fel, köztük az Acrobat Reader vagy a Microsoft Word dokumentumait. Alkalmazásával a dokumentumok fel- és letöltése könnyen szabályozható, az adminisztrátor azonnali riasztást kap a tiltott tartalmakról vagy támadó jellegű aktivitásról, blokkolhatja a nem az üzleti tevékenységhez tartozó, a sávszélességet csökkentő fájltípusok, például MP3 vagy AVI fájlok forgalmát.

A McAfee Security termékeket támogatja az AVERT.
http://www.mcafeesecurity.com.

A Network Associates két termékcsaládjának (McAfee Rendszervédelmi Megoldások, McAfee Hálózatvédelmi Megoldások) termékei: McAfee Security, Sniffer Technologies és Magic Solutions.
http://www.networkassociates.com

Címkék: Hírforrás