Osztrákok veszik meg a Fujitsu magyar cégét

Az ausztriai S and T AG megvásárolta a Fujitsu Services Limitedtől hat közép-kelet-európai leányvállalatát, köztük magyarországi cégét is - közölte Páris Zoltán, az S and T Magyarország ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az S and T a Fujitsutól a magyarországi mellett a cseh, agörög, a máltai, a lengyel és a romániai leányvállalatot vásárolta meg. Az informatikai piacon rendszerintegrátorként működő S and T sajtótájékoztatóján a vételárat nem árulták el.

A Magyarországon tavaly 25 alkalmazottat foglalkoztató S and T-nek 2002-ben a lengyel, a cseh, a szlovák és a magyar piacról összesen 46,9 millió euró árbevétele származott, szemben az egy évvel korábbi 57,1 millió euróval.

Az S and T cégcsoport 1992-ben alakult, a Hewlett-Packard három klasszikus üzletágának – informatikai szolgáltatások, teszt- és mérőműszer, orvosi műszerdisztribúció – kelet- és közép-európai kiemelt képviseletére. Az S and T csoportnak az elmúlt évben 171 millió euró volt az árbevétele, ami 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.


 

Címkék: archívum