Megölték Dagesztán egyik miniszterét

Pokolgépes merényletben megölték szerda reggel az Oroszországi Föderációhoz tartozó Dagesztáni Köztársaság külkapcsolatokért, valamint nemzetiségi és tájékoztatási ügyekért felelős miniszterét, Mohamed-Szaleh Guszajevet.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint a miniszter mellett más áldozatai is vannak a robbantásnak, amelyet a Csecsenfölddel szomszédos dél-oroszországi köztársaság fővárosában, a Kaszpi-tenger partján fekvő Mahacskalában követtek el. A többi áldozat kilétéről és állapotáról azonban továbbra érkezett jelentés.

Guszajev munkába tartott éppen szolgálati Volgáján, amikor – a rendőrség feltételezése szerint – az egyik kanyarnál az ismeretlen merénylőnek sikerült egy mágneses aknát elhelyeznie a kocsi tetején. Guszajev sofőrje súlyosan megsebesült, de a rendőrök ki tudták kérdezni a történtekről.

Bár a terrorcselekményért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, az orosz hírügynökségek emlékeztetnek rá, hogy Guszajev az iszlám szélsőségesek elleni határozott állásfoglalásáról volt ismert.


 

Címkék: archívum