Feljelentés az Oktatási Minisztérium tavalyi beruházása ügyében

Visszaéléseket gyanít az Oktatási Minisztérium (OM) a budapesti Hallgatói Információs Központ tavalyi beruházásánál, ezért hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt feljelentést tett - olvasható a Magyar Hírlapban.

Az ügyben érintett Multinova Kft. egykori ügyvezetője volt egyébként az, aki korábban panaszt tett az adatvédelmi biztosnál, mert állítása szerint elbocsátása után a minisztériumban elolvasták az e-mailjeit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati főosztálya augusztus eleje óta nyomoz az OM egyik cége, a Multinova Kft. ügyében. A szaktárca ismeretlen tettes ellen tett feljelentést különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A Magyar Hírlap információi szerint a feljelentés nagyobb része a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ és Könyvtár (HIK) beruházása során elkövetett szabálytalanságokat, másik része a projektet irányító Multinova Kft. napi gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat tartalmazza.

A diákközpont terve még a tárca előző vezetése idején fogalmazódott meg. A HIK-et nagy viták után a Reviczky utcából elköltöztetett Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár helyén alakították ki másfél milliárd forintos beruházással. Az intézmény tavaly december közepén nyílt meg 13 olvasóteremmel és 300 számítógépes terminállal.


 

Címkék: archívum