750 millióból jutalmazzák az olimpikonokat

Lezárult a 2004-es athéni nyári olimpiára utazó magyar küldöttség öltözetének tervezésére és kivitelezésére kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljárás első szakasza - tudta meg a Napi Gazdaság Molnár Zoltántól, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ügyvezető igazgatójától.

A MOB mintegy 400 fős delegáció – ebből 20-22 sportág 220 sportolója – számára rendelt felvonuló- és formaruhákat, valamint kiegészítőket.

A jelentkező valamennyi céget és alvállalkozót alkalmasnak találták a szerződés teljesítésére. A pályázók szeptember 1-ig nyújthatják be ajánlataikat, közülük a legjobb hárommal kezdenek tárgyalásokat, majd tíz nap múlva eredményt hirdetnek. Az akár százmillió forintot is elérő beszerzést a MOB finanszírozza jövő évi büdzséjéből. A nyári játékok megnyitó ünnepségét kevesebb mint egy év múlva rendezik.


A teljes jövő évi büdzséből az eredményesen szerepelt sportolók és edzőik díjazására 700-750 millió forintot szán a MOB. Az egyéni sportolók aranyérme a sydneyi 6,5 millió forint után most – köztehermentesen – tízmillió forintot ér. A tervek szerint a második helyezett nyolc, a bronzérmes hatmillió forintot kap, majd egymillió forinttal csökken a jutalom egészen a nyolcadik helyezettig, aki egymilliós elismerésben részesül.


 

Címkék: archívum