Bemutatták a világ leggyorsabb mobil processzorát

A Samsung Electronics Co., Ltd. bejelentette S3C2440 kódjelű termékét - a világ leggyorsabb mobil processzorát - amely 533 MHz órajellel működik. Az új mobil CPU a mobil kézi eszközökre, például PDA-kra és intelligens telefonokra, készült új szolgáltatások, funkciók és multimédia tartalom elterjedésének hajtóereje lehet.

„A mobil alkalmazások egyre növekvő népszerűsége növeli az igényt a nagy teljesítményű és kis fogyasztású mobil processzorok iránt” – mondta Yun-Tae Lee, a Samsung Electronics SOC kutatási és fejlesztési központ mobil eszközök fejlesztéséért felelős csoportjának alelnöke.

Az S3C2440 olyan értéknövelt végfelhasználói szolgáltatások kiépítését teszi lehetővé, mint a kamerakezelő felület, TFT és STN LCD megjelenítők támogatása, SD/MMC/SD bemenetek és kimenetek, USB gazda és eszköz, valamint érintőképernyős felhasználói felület.

Az S3C2440 CPU támogatja a főbb operációs rendszereket, többek között a Microsoft Windows CE-t, Palm OS-t, Symbiant és Linuxot.


Egy nemrégiben megjelent Gartner Dataquest előrejelzés szerint a világ alkalmazás/multimédia processzorpiaca 2003-ra eléri a 25 millió eszközt, 2007-re pedig ez az érték várhatóan 170 millióra nő. A SAMSUNG nagy sebességű és kis fogyasztású mobil S3C2440 CPU mintái 533 MHz, 400 MHz és 300 MHz órajelű verziókban állnak rendelkezésre, és tömeggyártásuk 2003. negyedik negyedévében kezdődik.

Címkék: archívum