Közhasznú és versenyképes

A csökkent munkaképességűek foglalkoztatására szakosodott közhasznú állami tulajdonú Főkefe Ipari Kft. az ISO 9001 és ISO 14001 Integrált Minőség- és Környezetirányítási Rendszer tavalyi bevezetését követően egy átfogó marketing program indításával most újabb fontos lépést tett a versenyképesség növelése érdekében.

Országszerte több telephelyen közel 1400 főt foglalkoztató cégünk tavaly év elején a versenyképesség növelésére egy átfogó programot indított – nyilatkozta Szili Károly, a cég ügyvezető igazgatója. A fő kihívást a közhasznúság és versenyképesség összeegyeztetése jelenti számunkra, annak elérése, hogy állami közhasznú szervezetként is profi szolgáltatóként jelenjünk meg a piacon.

A program első lépéseként a Főkefe vezetése átvilágította és megújította a termelési területet, tavaly ősszel fél éves előkészületet követően bevezetésre került az ISO 9001 és az ISO 14001 Integrált Minőség- és Környezetirányítási Rendszer.

A második, nem kevésbé fontos lépés a cég marketingjének megújítása volt, melyet a Főkefe értékesítési osztálya egy marketing tanácsadó cég bevonásával oldott meg Az együttműködés eredményeképpen júniusban elkészült egy átfogó cégbemutató és termékkatalógus brosúra, valamint elkészült egy új, háromnyelvű internetes oldal (http://www.fokefe.hu), mely határokon is túlnyúlva támogatja az értékesítést – foglalta össze az eredményeket Eperjesiné Bognár Beatrix, a cég értékesítési vezetője.

Az új, adatbázis alapú honlap a cég és bérmunka-kapacitásainak bemutatása mellett folyamatosan frissülő termékkatalógust is tartalmaz, mely a cég kefe- és seprű-üzletágának partnerei számára könnyíti meg a tájékozódást és a rendelést.

Reményeink szerint az elkészült nyomtatott és internetes anyagok a Főkefe mindkét üzletága (kefe és seprűgyártás, és bérmunkában kézi munkát igénylő feladatok elvégzése) számára hasznos támogatást adnak majd az értékesítés növelésére – tette hozzá Nagy Kata, a Főkefe marketing ügyeivel foglalkozó MarketCom Tanácsadó Kft. szakértője. – Mivel a cég közhasznú foglalkoztatáspolitikája kapcsán állami támogatásban részesül, és így igen versenyképes árakon kínálja mind termékeit, mind pedig bérmunka kapacitásait, a célok elérésére jó esély mutatkozik.

Az erőfeszítések azonban itt még nem érnek, nem érhetnek véget, hiszen még sok csökkent munkaképességű ember számára biztosíthatna a cég munkát, ha még további partnereket, megbízásokat szerezne, minden fél kölcsönös megelégedettségére.

További háttér-információk a Főkefe Ipari Kft.-ről:

Az 1949-ben alapított Főkefe legfontosabb célkitűzése a megalapítás óta változatlan: megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása. Társaságunk 1994 óta működik Kft. formában, 1997-től további öt célszervezettel együtt 100%-os állami tulajdonban van, kezelését ekkor az OFA (Országos Foglalkoztatási Közalapítvány) vette át.

A Főkefe alaptevékenységi köre ma is a – hagyományosan elsősorban vakok által végzett – kefe- és seprűgyártás, amelyet a cég neve is tükröz. A kefetermékeken kívül társaságunk számos más élőmunka-igényes terméket is gyárt, illetve bérmunkában végez különböző összeszerelési, válogatási, csomagolási feladatokat partnerei számára.

A cég végezte például több éven keresztül tartós kooperációban a Kinder-tojások hazai összeszerelését, de autóvillamossági termékek kihelyezett gyártása és ismert írószer márka összeszerelése is a cég referenciái között említhető.

Címkék: Hírforrás