Megjelent a McAfee IntruShield 1200, a díjnyertes McAfee IntruShield termékcsalád legújabb tagja

A McAfee IntruShield 1200 fejlett funkcionalitást biztosít, miközben kedvező ára és kezelhetősége révén kiterjeszti a legkorszerűbb hálózati behatolás-észlelést és -megelőzést a közepes méretű és a több telephelyes irodai hálózatokra is.

A McAfee IntruShield 1200-at fejlett menedzselhetőséggel és beruházás-védelemmel látták el egy nagyvállalati szintű telepítéshez, és az eszköz azzal is lecsökkenti a beruházási költségeket, hogy egyetlen, célkészülékként megépített eszközben integrálja a hálózati behatolás-érzékelést és megelőzést. Az érzékelő készülék plug-and-play telepítésével, a központi web-alapú monitorozással és a behatolás-házirend kezeléssel a felhasználók csökkenthetik üzemeltetési költségeiket, miközben megfelelő, és mindenre kiterjedő nagyvállalati szintű védelmet kapnak. Az eszköz célkészülékként való kialakítása feleslegessé teszi az operációs rendszer munkaigényes megerősítését, és a javítócsomagok menedzselésére sincs szükség a telephelyeken kialakított érzékelőknél. A felhasználók a Network Associates Path to Prevention megoldás segítségével saját telephelyükről is be tudják kapcsolni a fenyegetések valósidejű finom-hangolt blokkolását, anélkül, hogy felmerülne bármiféle frissítési vagy csereköltség, és beruházásuknak pozitív hozadéka lesz.
„A nagyvállalatok igen jó munkát végeztek központi hálózatuk védelmében, de a távoli- és a képviseleti irodák kapcsolata továbbra is sebezhető pont maradt a nagyvállalatok biztonságának páncélján” – mondta Charles Kolodgy, az IDC kutatási igazgatója. “A Network Associates behatolás-megelőzési megoldást hoz erre a szintre is. A távoli és képviseleti irodákban, ahol az IT gárda erőforrásai meglehetősen gyérek, örömmel fogják fogadni azokat a behatolás-megelőző eszközöket, amelyek automatikusan válaszolni is képesek a támadásokra a folyamatos forgalom fenntartása mellett, s nem csupán arra képesek, hogy riasszák a rendszeradminisztrátorokat.


A McAfee IntruShield 4000 díjnyertes technológiáját hasznosítva a McAfee IntruShield 1200 integrálja a szabadalmazott támadási minta-, anomália- és DoS (Denial of Service) detektálást, rendkívül pontos észlelést és valósidejű behatolás-megelőzést biztosítva.


A rendszer támogatja a mély csomagforgalom elemzését és innovatív Virtual IDS szolgáltatást kínál a fontos behatolás-védelmi házirend menedzseléshez. Az IntruShield 1200 két 10/100-as észlelési portja span, full duplex, port clustering vagy inline módban telepíthető. A felhasználható távolról is inline módba kapcsolhatja az IntruShield 1200-at egyetlen egérkattintással, hogy valósidőben blokkolja a támadásokat.
A McAfee IntruShield 1200 mellett az IntruShield terméksorozat magában foglalja a nagyvállalati hálózatok központjába vagy egy data centerbe való telepítésre tervezett McAfee IntruShield 4000 szenzor-eszközt, amelynek teljesítménye egészen 2 Mbps-ig terjed; a McAfee IntruShield 2600-at, amely rugalmas megoldást kínál a nagyvállalati hálózat külső pontjaihoz (s teljesítménye eléri a 600 Mbps-t); valamint a McAfee IntruShield Security Management rendszert, amely egy fejlett IDS (behatolás-érzékelő) megoldás.


„Mivel a rosszindulatú fenyegetések szintje folyamatosan növekszik, és a nagyvállalati és kormányzati hálózatokat veszi célba, alapvető szükséglet, hogy a szervezetek fejlett hálózatvédelmi stratégiákat valósítsanak meg, és a központi hálózaton túl a távoli és képviseleti irodák biztonságossá tételére és mindenre kiterjedő védelmére fókuszáljanak” mondta Raj Dhingra, a McAfee Network Security Technologies csoport termékmarketingért és menedzsmentért felelős alelnöke. „Az IntruShield 1200-zal kezdve a szervezetek a Network Associates Path to Prevention rendszerén keresztül könnyedén fejleszthetnek egy teljes behatolás-megelőzést úgy, hogy beruházásuk közben megőrzi értékét.”

A McAfee IntruShield termékcsalád páratlanul kedvező árat és teljesítményt ad a néhányszor tíz MB sávszélesség-igénytől kezdve egészen 2 Gbps sávszélességig, és minden részletre kiterjedő nagyvállalati védelmet nyújt a központi hálózatoktól kezdve a területi és képviseleti irodákig.
————

A kaliforniai központú Network Associates Inc. a hálózati biztonságtechnikai és hozzáférhetőségi megoldások vezető szállítója. A Network Associates három termékcsoportból áll. Ezek: a McAfee Security, amely világszínvonalú vírusirtó és biztonságtechnikai termékeket szállít, a Sniffer, amely a hálózati hozzáférhetőség és rendszerbiztonság területén vezető, valamint a Magic Solutions, amely az innovatív szolgáltatás-menedzsment megoldásokban vezető. További információért látogasson el a http://www.networkassociates.com/ címre!

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Megjegyzés: a Network Associates, a McAfee, a Sniffer, az AVERT, a Magic Solutions, az IntruVert és az IntruShield a Network Associates, Inc. és/vagy vállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az összes többi bejegyzett vagy be nem jegyzett védjegy ebben a közleményben a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdona.


PR ügynökség:



Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 487-7445
szezam@szezam.hu
www.szezam.hu

Címkék: Hírforrás