Új vezérigazgató a Danubius Rádiónál

Fischer András lett a Danubius Rádió új vezérigazgatója, az országos kereskedelmi adó korábbi vezetője, Sándor István a továbbiakban tanácsadóként segíti a munkát - tájékoztatta a társaság újonnan kinevezett kommunikációs vezetője szerdán az MTI-t.

A vezérigazgató-cseréről a tulajdonosváltást követően született döntés; a legfelsőbb vezető mellett a rádió vezetésében más részleges átalakulás is történt – mondta el Szanyi Laura. Fischer András továbbra is ellátja a Danubius Kereskedőház Rt. vezérigazgatói teendőit is.

Az új vezérigazgató a héten hozott döntést arról, hogy a rádió programigazgatói teendőinek ellátásával Buza Sándort, a kreatív és produkciós terület igazgatásával pedig Jáksó Lászlót bízza meg – tette hozzá. Az újonnan kinevezett kommunikációs vezető mellett Fischer András munkáját további négy igazgatói hatáskörű vezető segíti: Horváth Réka a marketing, Kiss Emőke a stratégiai, Schatz Péter a promóciós, Toperczer Attila az értékesítési területet irányítja.

A kommunikációs vezető tájékoztatásában kitért arra is, hogy a Danubius Kereskedőház Rt. – amely a Danubius Rádió mellett a Roxy Rádiót is portfóliójában tudhatja – Magyarország öt legnagyobb médiaértékesítőjének egyike. A társaság tavalyi árbevétele mintegy 4 milliárd forint volt – mutatott rá. Emlékeztetett arra, hogy május 21-én az Advent International kockázati tőketársaság 30 millió euró értékben megvásárolta a Danubius Rádiót üzemeltető Országos Kereskedelmi Rádió Rt. 100 százalékos tulajdonrészét a GWR Group Plc-től.

Ismertetése szerint a vezérigazgató-váltásáról június 24-én döntött a tulajdonos, amely azt várja az új vezetéstől, hogy a Danubiusra építve új üzleti lehetőségeket tárjanak fel, miközben a rádió műsorstruktúrája alapvetően változatlan marad.

Címkék: archívum