Az APC kettős konverziós, online működő új Smart-UPS termékcsaládja

Az American Power Conversion (APC) bejelentette rackes és tornyos kivitelű, kettős konverziós online szünetmentes tápegységeinek új Smart RT családját.

Az új termékek kiváló minőségű, tápellátás védelmet biztosítanak, áthidalási idő nélkül, a létfontosságú vállalati szerverek és számítógép hálózatok részére.

Az 1000 – 10000 VA teljesítménytartományt lefedő, nagy energiasűrűségű Smart-UPS RT tápegységek hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesznek lehetővé. A nagy energiasűrűséget mutatja, hogy egy 19 hüvelykes szekrényben az 5000 VA-es tápegység mindössze 3U (1U = 1,75 hüvelyk = 44,45 mm) helyet, a 10000 VA-es egység pedig mindössze 6U helyet igényel.

„Az APC teljes körű tápellátás védelmi megoldásai a jelenleg elérhető legszélesebb választékot jelentik az UPS-topológiák és modellek terén, és termékei megoldást nyújtanak az ügyfelek legkülönbözőbb tápellátás problémáira, és mindezt online módon, állandó készenlétben.” – mondta Bíró Viktor, az APC Magyarország képviseleti vezetője. „A Smart-UPS RT jellemzői új fejezetet nyitnak az egyfázisú UPS rendszerek energiasűrűsége és rugalmassága terén.”

Az új Smart-UPS RT főbb előnyei a következők: nagyobb rendelkezésre állás, nulla átkapcsolási idő akkumulátorról vagy akkumulátorra, automatikus és kézi áthidalás, széles bemeneti feszültségtartomány kezelése akkumulátor igénybevétele nélkül (a bemeneti feszültség jellemző terhelések mellett 100–280 V lehet), szoros frekvencia? és feszültségszabályozás, továbbá beépített vészkikapcsoló. Minden egységben beépített akkumulátor van, amelyet a felhasználó üzem közben cserélhet. A Smart-UPS RT termékcsalád minden tagjához tetszés szerinti számú külső – rackbe vagy toronyba szerelt – akkumulátorcsomag csatlakoztatható a kívánt áthidalási idő biztosítására.

Az 1000–5000 VA közötti Smart-UPS RT egységeknek alaptartozéka a többszörösen is díjazott PowerChuteŽ Business Edition szoftver, felügyeletüket pedig külön megrendelhető Smart-Slot kártyák teszik lehetővé. Az 5000–10000 VA közötti Smart-UPS RT termékeknek alaptartozéka egy beépített webes/SNMP alapú felügyeleti kártya.

###
Az American Power Conversion:
Az 1981-ben alapított (a Nasdaq-on: APCC név alatt jegyzett) American Power Conversion piacvezető a globális és teljeskörű, az infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító megoldások terén. Az APC olyan integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál az otthoni felhasználók és a vállalatok részére, amelyek javítják bármilyen méretű érzékeny elektronikai berendezés, kommunikációs és ipari berendezés és informatikai hálózat rendelkezésre állását és teljesítményét. A West Kingstonban (Rhode Island) székelő APC 2002. december 31-én zárult pénzügyi évében 1,3 milliárd USD forgalmat ért el, és szerepel a világ legsikeresebb vállalatait felsoroló Fortune 1000 és S&P 500 listán.

Címkék: Hírforrás