Beiktatták a VPOP új vezetőjét

László Csaba pénzügyminiszter rendkívüli parancsnoki értekezleten iktatta be hivatalába hétfőn Nagy János dandártábornokot, aki a kérésére a mai nappal nyugdíjazott Arnold Mihály altábornagyot váltotta fel a VPOP élén. Arnold a ceremónia után, újságírók előtt beszélt távozásának okairól.

Arnold a plénum előtt azzal indokolta váratlan távozását, hogy ma már nem képes olyan hatékonyan és türelmesen kezelni a szaporodó konfliktusokat, mint tette az elmúlt tizenegy évben, mialatt a testületet vezette. – írja Népszabadság. Később újságírók előtt kifejtette, hogy az utóbbi időben mind több támadás érte a vámőrséget, illetve a testület egyes döntésre jogosult vezetőit.

– Nemrég még tizenegy büntetőeljárás folyt vezetői beosztásokat betöltő pénzügyőrvezetők ellen, a vádak közül azonban csak egy állt meg a bíróság előtt, amit ittas vezetésért emeltek egyik vezetőtársam ellen – fogalmazott. Arnold szerint a támadások hátterében az esetek többségében a vámőrséggel munkakapcsolatban álló társaságok állnak. Frusztrált a szakma – mondta –, a vámügynökségek, a speditőrcégek most ébredtek csak rá, hogy akinek nincs megfelelő infrastruktúrája, képtelen lesz helytállni az uniós követelmények között zajló versenyben.

Arnold független vámszakértőként és oktatóként folytatja pályafutását, és első szakértői elemzéseinek egyike – már csak a tanulságok összegzése végett is – éppen a szóban forgó cukorügy lesz – mondta.

Címkék: archívum