A Xerox első a színes multifunkciós berendezések és másolók piacán

A Xerox az InfoSource, ipari elemzéssel és piacbesorolással foglalkozó társaság, szerint visszanyerte vezető szerepét a színes másolók és multifunkciós berendezések nyugat-európai piacán. 2002 végére a Xerox 28,1%-os általános piaci részesedésével piacvezető lett ebben a szegmensben, s ez az eredmény csaknem 4%-kal meghaladja legközelebbi versenytársa eredményét.

Különösen a 13-29 lap/perc teljesítményű DocuColor 1632 és 2240 berendezések 2002 harmadik negyedévében történt bevezetése segítette a Xeroxot az első hely felé az irodai berendezések ezen kulcsfontosságú piacán.

“Természetesen nagy örömmel látjuk, hogy vevőink elismerik termékeink és márkánk minőségét,” mondta Jean Noël Machon, elnök, Xerox Europe. “Ezen vezető szerep megtartása során az iparág további innovációkat várhat tőlünk. Valójában az elmúlt hónapban bevezetett DocuColor 3535 mutatja meg leginkább azon szándékainkat, melyek szerint további technológiai fejlesztésekkel jelenünk meg majd a színes dokumentumok piacán.” Azt is hozzátette, hogy “A DocuColor 2000-es sorozat és a nagyteljesítményű DocuColor 6060-as digitális színes nyomógépek rendkívüli értékesítési eredményei is jelentősen hozzájárultak ehhez a sikerhez.”

Az InfoSource szerint különösen jelentős fejlődés tapasztalható a nagyteljesítményű berendezések piacán (78% egységnyi növekedés a 13 lap/perc feletti szegmensben). A Xerox a 13-29 lap/perc, a 30-49 lap/perc és az 50+ lap/perc szegmenseken belül 24,4%-ra, 42,4%-ra illetve 53,4%-ra növelte piaci részesedését.

Címkék: Hírforrás