A főúttörő rokona is benne van a vadászházügyben

Felerészt Rabb Attila a tulajdonosa annak a Bau-bérc Kft. nevű cégnek, amelynek Rácz Péter főúttörő eladta egykor az úttörők tulajdonát képező vadászházat - állítja Rogán Antal. Rabb nem más, mint Rácz Péter unokatestvére, utóbbi azonban azt állítja: nem tudott unokatestvére érdekeltégéről.

1999-ben 94 millió helyett 15 millió forintért adták el az úttörők vadászházát. Akkor Rácz Péter nem tájékoztatta az Úttörőszövetség vezetését arról, hogy az ingatlanra érvényes építési engedélyt adott a szakhatóság – derült ki Rogán Antal keddi sajtótájékoztatóján. A nyomozást 2002 decemberében megszüntették, majd 2003 februárjában pótnyomozást rendelt el az ügyészség.

A Rogán által ismertetett új tények szerint a cégnyilvántartásban az áll, hogy a vevő, a Bau-bérc Kft. tulajdonosai (Szabó János és Szabóné Magenheim Anett) 1999 áprilisától megváltoztak. Az új tulajdonosok 50 százalékban az EMREX Kft. és Rabb Attila. Az EMREX Kft. több olyan cég tulajdonosa is egyben (Talent Ingatlanfejlesztő Kft., Hungest Gyermeküdültetési Kft.), amelyek jelentős megbízásokat kaptak a Nemzeti Gyermek- és Ifjúsági Közalapítványtól, amikor annak elnöke Varga László, az MSZP jelenlegi frakcióigazgatója volt. Az EMREX Kft. időközben értékesítette tulajdonrészét, mégpedig egy sanghaji illetőségű magánszemélynek, Shen Zhanggiangnak – állítja Rogán.

Rabb Attila azonban jelenleg is felerészben a Bau-bérc Kft. tulajdonosa. Édesanyja, amint az a Cégnyilvántartásból kiderül, Matonovics Ilona, aki Rácz Péter főúttörő édesanyjának, Matonovics Margitnak a testvére. Így tehát kiderült, hogy személyes érdekeltsége lehetett Rácz Péternek az ingatlan áron aluli átjátszásakor, hiszen a vadászház így a családban maradt – érvel Rogán, aki az ügyészségnek és Keller Lászlónak is elküldi az új fejleményeket bemutató bizonyítékokat.

Az üggyel kapcsolatban Rácz Péter az [origo]-nak azt mondta: amikor a ház adásvétele történt, akkor nem volt róla tudomása, hogy a vásárló BAU-bércben Rabb (az unokatestvér) tulajdonos.

Címkék: archívum