A PATROL Visualis a hálózat forgalmának áramlásán kívül a hibalehetőséget is felügyeli

Budapest, 2003. február 12. – A BMC Software Inc. [NYSE: BMC], a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója a napokban kettős bejelentést tett: bemutatta a hálózat-felügyelet területén mérföldkőnek számító PATROL Visualis Fault Managert, és bejelentette, hogy sikeresen tesztelte a PATROL legfontosabb elemeit az Intel Itanium 2 alapú rendszereivel és támogatja az Intel Itanium alapú platformjait.

Új tulajdonságainak köszönhetően a PATROL Visualis mérföldkőnek számít a hálózat-felügyelet területén, mivel ez az első grafikus megoldás, amely a hálózat felderítését és a hálózati forgalomáramlás modellezését összekapcsolja a hiba-felügyelettel, és így növeli a problémamegoldás hatékonyságát.

A grafikus megjelenítés nagy jelentősséggel bír a hálózati teljesítmény-felügyeletben, mert a mai összetett hálózati környezetek esetében nem elegendő azt jelezni, hogy a hálózat, illetve az alkalmazás működik-e, vagy sem, hanem a teljesítményének a minőségét is be kell mutatni, hisz az alacsony teljesítmény ugyanolyan káros lehet, mint a leállás. A PATROL Visualis az egyetlen megoldás, amely a hálózati forgalomáramlás követését kínálja, és így a hálózati adminisztrátoroknak animált térképek és valós idejű, valamint „VCR” történeti ábrázolások kombinációját biztosítja, miáltal megkönnyíti a problémák felismerését és megoldását. A BMC Software a topológiai-felügyeleti környezetet hiba-felügyelettel bővíti a PATROL Visualis 1.3-as változatában, mely tartalmazza egyrészt a hálózati elemektől egyszeri esemény formátumban érkező riasztásokra történő válaszokat, másrészt proaktívan vezérli a komplementer lekérdezéseket, amihez hozzátartozik az aktív, periodikus hozzáférés a hálózati erőforrásokhoz, annak érdekében, hogy az állapotukat ellenőrizze. Mindez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy felügyeljék a hálózataik teljesítményét, amelyek az üzletet működtető alkalmazásokat támogatják, és ezáltal biztosítsák a legfontosabb IT eszközeik elérhetőségét és megbízhatóságát, és javítsák az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatást.

„Csak úgy érthetjük meg az alkalmazások és az ügyfelek közötti sokrétű, kölcsönös viszonyokat, ha az egész hálózatról alapos és pontos fizikai térképet készítünk, és azt is bemutatjuk, hogyan áramlik a forgalom e térkép mentén. A PATROL Visualis pontosan erre képes.” – mondta Andy Burger, a BMC Software hálózat-felügyeleti részlegének igazgatója. „Azáltal, hogy ezt a gazdag grafikus környezetet hiba-felügyelettel bővítettük, a BMC Software megerősítette vezető helyzetét az infrastruktúra- és alkalmazás-felügyelet területén, és lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy gyorsan felfedezzék a rendellenességeket, és optimalizálják IT architektúrájukat.”


A BMC Software támogatja az Intel Itanium alapú rendszereit

A BMC Software bejelentette továbbá, hogy sikeresen tesztelte élenjáró vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldásának, a PATROL-nak a legfontosabb elemeit az Intel Itanium 2 alapú rendszereivel és támogatja az Intel Itanium alapú platformjait. A támogatás azt jelenti, hogy a BMC Software PATROL-ja beállítja a szolgáltatási szinteket, felügyeli az elérhetőséget, méri a válaszidőt, minimalizálja a leállást, növeli a teljesítményt, előrejelzi a növekedést, és jelentéseket készít a szolgáltatás szintű megállapodások (SLAs, Service Level Agreements) vonatkozásában (ami az ügyfelek vállalakozásai számára a szolgáltatási szint folyamatos gyarapodását biztosítja).
Calvin Guidry, a BMC Software elnökhelyettesének elmondása szerint a BMC Software úgy tervezte meg a PATROL csomagot, hogy az támogassa az Itanium architektúrát, valamint az ahhoz illeszkedő operációs rendszereket és alkalmazásokat, amint azok elérhetővé válnak. Hozzátette ugyanakkor, hogy a BMC Software a jövőben még hatékonyabban ki szeretné aknázni a két cég együttműködését azért, hogy közös ügyfeleik az Intel legújabb technológiája nyújtotta előnyöket megtapasztalhassák, és további terveket szőnek az Itanium 2 alapú rendszereket illetően a működő IT beruházásokban, migrációs eszközökben és szolgáltatásokban.

A BMC Software (http://www.bmc.com/hungary vagy http://www.bmc.com) :
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business AvailabilityŽ)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd dollárt.

Címkék: Hírforrás