Penge-szünetmentes az APC-től

Az új, karcsú – mindössze 1U magasságú – formatervezésű modell nagyobb tápellátás-védelmet biztosít, kevesebb helyigénnyel. Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy a díjnyertes Smart-UPS szünetmentes tápegységein végzett fejlesztéseknek köszönhetően piacra dobja új, 1U magasságú (4,37 cm), rackbe szerelhető modelljét.

A továbbfejlesztett Smart-UPS jelentősen kisebb tárolási helyet igényel. 750 VA és 1000 VA-es változatban kapható és kiváló tápellátás-védelmet biztosít az üzletmenet szempontjából kritikus, rackes felépítésű szerverek számára, beleértve a penge-szervereket, alkalmazás-szervereket és az új Itanium 2 alapú szervereket.


Az új modellek USB és soros porttal rendelkeznek. Ehhez csatlakoztathatók az osztály- vagy részlegszintű felügyeleti szoftvert – a PowerChute Business Edition-t – futtató berendezések. A beépített SmartSlot kártyabővítő helybe illeszthető APC SmartSlot kártyák segítségével jelentősen megnövelhetjük rendszerünk felügyelhetőségét és rendelkezésre állását.

“A cégünk által gyártott rackes Smart-UPS-ek már hosszú ideje ipari mércének tekinthetők a hálózati alkalmazások megbízható és könnyen kezelhető tápellátás-védelmét biztosító berendezések között.”– nyilatkozta Bíró Viktor, az APC Magyarország képviselet vezetője. “Az eszközök U méretét úgy sikerült csökkenteni, hogy az nem ment a VA paraméter vagy a funkcionalitás rovására. Felhasználóinknak olyan nagy teljesítményű és áramsűrűségű berendezést tudunk nyújtani, mely jelentős helyet szabadít fel a rackszekrényben.”

Az új modellek lényegesen kisebb rack-helyigényük mellett új kialakításuk folytán széles bemeneti feszültségtűréssel rendelkeznek. Ez a számítógép áramellátását az akkumulátor használata nélkül is fenn tudja tartani, még akkor is, ha a névleges feszültség 30%-kal csökken. Az APC leegyszerűsítette az akkumulátor leszerelését és cseréjét is azzal, hogy az akkumulátorokat egy könnyen hozzáférhető csatlakozóhellyel rendelkező fiókmodulba helyezte el. A felhasználók így még a táplált rendszer működése közben is könnyedén elvégezhetik az akkumulátorok cseréjét.

A fentieken túlmenően, amikor az akkumulátort a csere előtt leválasztásra kerül, a csatlakoztatott egység tesztelő funkciója is automatikusan kikapcsolódik és az eseményről a rendszergazda automatikus értesítést kap. Az APC minden rackes Smart-UPS modellhez díjmentesen biztosít egy díjnyertes PowerChuteŽ Business Edition v6.1 tápellátás-felügyeleti szoftvert is, amelynek segítségével a rendszergazdák a szerverek és munkaállomások biztonságos rendszer-leállítását és maximum 25 UPS felügyeletét tudják megvalósítani.

Az új Smart-UPS 1U már kapható a hazai piacon. A 750 VA és 1000 VA modellek becsült végfelhasználói ára 124.900 és 169.900 forint.

Az American Power Conversion (www.apcc.com ):
Az 1981-ben alapított American Power Conversion (Nasdaq: APCC) a globális, végfelhasználóknak szánt, rendelkezésre állást növelő infrastrukturális megoldások piacvezető cége. Az APC olyan integrált termékeket és szolgáltatásokat kínál az otthoni felhasználóknak és a vállalati szféra részére, amelyek javítják minden méretű érzékeny elektronikai berendezés, hálózat, kommunikációs és ipari berendezés rendelkezésre állását, kezelhetőségét és teljesítményét. Az APC, amelynek székhelye az amerikai Rhode Island állambeli West Kingstonban van, a 2001. december 31-én zárult pénzügyi évben 1,4 milliárd dollár árbevételt ért el, és szerepel a világ legeredményesebb cégeit nyilvántartó Fortune 1000 és S&P 500 listákon.

További információk:
Iván Emőke Zsoldos Anikó
APC Magyarország B&D ComMedia Kommunikációs Iroda
1114 Budapest Könyves György u. 5. II. 3. 1126 Budapest Böszörményi út 9. 6/41.
Tel: +36 (1) 209 4678, Fax: +36 (1) 209 4677 Tel/fax: +36 (1) 20-12-512
E-mail: emoke.ivan@apcc.com E-mail: aniko.zsoldos@commedia.hu

Címkék: Hírforrás