Westpoint disztribúciós park Prágában

Az Europa Fund – melynek kizárólagos tanácsadója az Europa Capital Partners -, nagyot haladt előre a felújítási munkálatokkal a nemrégiben megvásárolt prágai 53,000 m2-es raktár és iroda épületén, a Westpoint Distribution Park-on. (Az épület eredeti neve Regata Distribution Park volt.) A The Charnwood Company - prágai székhelyű fejlesztő cég- , valamint a Westpoint partnere, a Fund’s Asset Manager sikeresen tető alá hozott egy bérleti szerződést a Tibbett and Britten nemzetközi logisztikai céggel több mint 8,000 m2 raktár és irodahelységre.

A projekt kizárólagos bérbeadója a Collier’s International. Mostanáig három újabb bérlővel született bérleti megállapodás, köztük a logisztikai és disztribúciós céggel, a Fritz-el, valamint a UPS – amerikai alapítású csomagküldő szolgálat – leányvállalatával. Ezen új ügyletekkel összesen 25,000 m2 terület került bérbeadásra, továbbá jelentős növekedés várható a projekt kiadottságában.

“A Westpoint Distribution Park hirtelen felvásárlása után történő új bérbeadások által is biztosítva látjuk a projekt, illetve a prágai ingatlanpiac eredményességét” – mondta Simon Hooper, az Europa Capital Partners igazgatója.

A Westpoint Distribution Park Prága repülőterétől 2 kilométerre délre fekszik, ami érinti a legújabb körgyűrűt is, biztosítva a kiváló szállítási és közlekedési feltételeket mind Prága északi, nyugati illetve déli autópályái felé.

“Tisztán látszik, hogy új bérlőink felismerték a kerület kitűnő közlekedési adottságait, melyet Ruzyně és a repülőtér közelsége biztosít. A kiváló érték, melyet a felújított épület képvisel szintén hozzájárult ahhoz, hogy az új bérlők a Westpoint Distribution Park-ot válasszák” – tette hozzá David Bouck, a The Charnwood Company ügyvezető igazgatója.

Az Europa Fund tovább folytatja az épületkomplexum felújítását és imázsának kialakítását további befektetések segítségével. Ezzel kapcsolatban David Bouck elmondta: “A fejlesztés eddig is nagyon izgalmas volt. Hisszük, hogy a Westpoint Distribution Park eddigi stratégiája továbbra is jó lehetőségeket biztosít bérlőink számára, mely előnyös bérleti feltételekkel kiváló minőséggel rendelkező raktárhelyiségeket ajánl. Továbbá, a Westpoint Distribution Park árai alacsonyabbak a hasonló adottságokkal rendelkező, ám új építésű épületek díjainál.”

A projekt folyamatos fejlődéséhez hozzájárul a nagy tapasztalattal rendelkező King Sturge ingatlanmenedzsment csapata, akik biztosítják a bérlők, illetve intézmények igényeinek és elvárásainak maximális kiszolgálását.

Az Europa Fund november 28-ára szervezi az átalakítást bemutató eseményét a helyszínen. A program házigazdája Jana Štefánková lesz, különleges szabadstílusú koktél-show-val, valamint a híres kubai származású lengyel Yvonne Sanchez előadásával (bossanova és jazz).

A Westpoint Distribution Park a praktikus elrendezés, a raktározás és a hűtőberendezések kialakításának kiváló keverékét adja összesen 53,000 m2 kiadható területen. Az épület azon kevesek közé tartozik, amely vasúti összekötéssel rendelkezik Prágában.

A jelenlegi nemzetközi bérlők mellett olyan cégek is a Westpoint Distribution Park-ot választották, mint a Bristol Myers Squibb, a Danone, a Bohler Uddeholm és a Pfanner.

Címkék: Hírforrás