A BMC Software munkaütemezési megoldása SAP környezetben

A BMC Software Inc. [NYSE: BMC], a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója bejelentette, hogy a CONTROL-M ütemezési megoldása elsőként kapott tanúsítványt az SAP-tól arról, hogy megfelel az SAP új ütemezési szabványának.

Az SAP AG-vel együttműködve a BMC újraértelmezte és kialakította az SAP megoldások számára az új munka-ütemezési szabványt, ami az új CONTROL-M for SAP kifejlesztéséhez vezetett. Ez a megoldás annak az együttműködési megállapodásnak az eredménye, amelyet a BMC Software és az SAP AG tavaly februárban írt alá a közös fejlesztésekről. Az új Control-M megoldást itthon először november 28-án mutatják be a cégek közös (BMC Magyarország, SAP és T-Systems) konferenciáján a Hotel Intercontinentalban.

A BMC bizonyítványa azt ismeri el, hogy a CONTROL-M zökkenőmentes összekapcsolása a – háttérmunkát végző, külső – interfésszel az SAP környezethez (XPB2.0) tökéletesen alkalmazkodik, és az adatfeldolgozások ütemezése hatékonyabbá vált. A megújult CONTROL-M az első és egyetlen, tanúsítvánnyal rendelkező megoldás, amely gördülékeny üzletmenetet biztosít az SAP ügyfelei számára.
Az új eljárás a korábbinál lényegesen automatizáltabb módszer, mert lehetővé teszi, hogy az SAP megoldások adminisztrátorai a párhuzamos munkafolyamatokat nagytömegben is felügyelhessék. A feladatok egyidejű nyomon követése hármas sikerrel kecsegtet:
– az üzleti projekteket pontosan be lehet fejezni,
– fontossági sorrendet lehet felállítani a munkák között (amivel az adminisztrátorok ellenőrizhetik az eseményeket és a bejövő váratlan feladatokat, s elkerülhetik a túlterheléseket),
– az automatizálás miatt az adminisztrátorok közben egyéb feladatokra is összpontosíthatnak.

„Létfontosságú számunkra, hogy fokozottan ellenőrizhessük a kötegelt feldolgozásokat” – mondta Hartmut Link, a Lufthansa Systems ütemezési igazgatója. „Az SAP megoldásokból álló környezetben létrejövő munkák teljes felügyelete a BMC eljárásával lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok egyéb feladatokra összpontosítsanak, de egyben csökkenti belső feldolgozásaink költségét is.”

A BMC Software egy évvel ezelőtt tette közzé ajánlatát, miszerint támogatja az SAP adat-archiválási megoldásait:
„Ügyfeleinknek biztosítani kell, hogy üzleti folyamataik pontosan elkészüljenek, illetve hogy riasszanak, ha a kötegelt feldolgozás során bármilyen hiba adódik” – mondta Calvin Guidry, a BMC Software vállalati rendszer-felügyelet részlegének (Enterprise Systems Management) alelnöke. „A BMC munkaütemezési megoldásai a továbbfejlesztett XBP2.0 interfésszel kombinálva megoldást kínálnak az SAP-val közös ügyfeleink sajátos üzleti igényeire, és segítenek abban, hogy a termelékenység fokozása mellett vállalkozásuk folyamatos elérhetősége is biztosítva legyen.”

A BMC Magyarország, az SAP Magyarország, a T-Systems Unisoftware konferenciája 2002. november 28-án a Hotel Intercontinental Duna termében kerül megrendezésre. Témája: az SAP rendszerek üzemeltetésének és működtetésének hatékonyabbá és biztonságosabbá tételének lehetőségei.

###
A BMC Software-ről
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business Availability®)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd USD-t. További részletekért látogasson el a http://www.bmc.com vagy a http://www.bmc.com/hungary weboldalakra.

Címkék: Hírforrás