Folytatja megújulását a két éve alakult és mára piacvezetővé vált FigyelőNet

A FigyelőNet (www.fn.hu) éppen két éve indult el, az eltelt időszak alatt nemcsak piacvezetővé nőtte ki magát az önálló üzleti portálok között, hanem folyamatosan változott a tartalma, struktúrája is. Mára az általános üzleti magazinná válás jelenti a fő kihívást a portál számára. Ennek érdekében alakul át folyamatosan szolgáltatásaiban, rovataiban, megjelenésében úgy, hogy olvasóinak folyamatosan biztosítani tudja a gyors, magas színvonalú tájékoztatást mind az üzleti-gazdasági, mind a hétköznapi életben.

A születésnapján megújult üzleti portál új nyitóoldali szerkezettel, bővebb, ugyanakkor átláthatóbb tartalommal jelentkezik. A nyitóoldalon megnövekedett az első pillantásra látható tartalom, több hír, cikk és szolgáltatás érhető el azonnal. Ilyen a Hírek élén rovat, mely az üzleti életben fontos történéseknek jár azonnal utána, kibővítve a hírt a szükséges háttér-információkkal. Folyamatosan látható a lap élén a Percről-percre rovat, a nap legfontosabb politikai, gazdasági eseményeit emeli ki, így senki sem marad le semmilyen lényeges eseményről. Úgy növelték meg a hírek hosszát, hogy akit részletesebben érdekel az események csaknem minden részlete, az elolvashatja a teljes tudósítást, de takarékoskodhat az idővel, aki csak a címekhez kapcsolt egy mondatot futja át, mert a lényeget abból is megtudja.


Megváltozott a rovatok belső rendje is. Az elmúlt két évben a FigyelőNeten felgyülemlett hatalmas információhalmazt önálló alrovatokba rendezték. A megizmosodott kis adatbázisokból önálló alrovatok születtek. Így mostantól a szolgáltatások, a partnereink és az interaktív csoportok foglalják magukba a régi és új rovatokat. Sok aprósággal egészültek ki a már jól bevált rovatok is: például a Karrier rovatban megtalálható az álláskereséshez szükséges önéletrajz és tárgyalási minták.


Az angolul tanulóknak a hatszintű interaktív nyelvleckével, a menedzser ismeretek iránt érdeklődőknek a karrier rovat saját mellékleteivel illetve a Figyelő Fórum konferenciák teljes kínálatával segít a FigyelőNet.

„Arra törekszünk, hogy az üzleti életben dolgozók számára illetve az üzletemberré válni akarók számára minden fontos információ megtalálható legyen egy helyen. Ezért követjük figyelemmel a gazdasági élet híreit, de nem csupán azt, ezért tudósítunk az országos jelentőségű döntésekről is. Arra törekszünk, hogy percekkel a hír nyilvánosságra kerülése után a beszámoló olvasható legyen a FigyelőNeten, követhesse, akit érdekel, hogy mi történt a világgazdaságban, az üzleti életben, a politikában. Naponta szemlézzük a lapokat, a külföldi vezető hírportálokat, sőt még a nemzetközi vezető hírműsorokat (CNN) is figyeljük egész nap, hogy a döntéshozók és a döntések születésében aktívan résztvevők számára friss, fontos írásokkal szolgáljunk.” –mondta el Vicsek Ferenc a FigylőNet főszerkesztője.

A FigyelőNetről

A Sanoma Budapest Kiadói Rt.-hez tartozó FigyelőNet üzleti és gazdasági portál 2000 novemberében indult. A portál és testvérmagazinja, a Figyelő az üzleti élet vezető információs központja. A FigyelőNetet naponta több mint 15 000 üzleti döntéshozó, szakmai érdeklődő látogatja. A FigyelőNet portál a Figyelő hetilappal, a rendszeresen aktuális témákban rendezett Figyelő Fórummal, és folyamatosan bővülő szolgáltatásaival, az Adatbányával, a Hírforrással, Cégmonitorral, az IngatlanMonitorral, a Pályázatmonitorral, a Talentummal, valamint a Hírablakkal az üzleti élet integrált kommunikációs központjaként működik.
A FigyelőNet partnerei: Business Week Online, Dun & Bradstreet Magyarország, WebBusiness, EcoNet, Job4Smarts, Internet Securities, Energiainfo, AdóNet, TMI, TravelBusiness, MOT, Alma Mater és a Carpavin.

A Sanoma Budapest Kiadói Rt.

Több mint 30 kiadványával a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata. A kiadó a leányvállalataival együtt a magazinpiacon 32%-os piaci részesedéssel rendelkezik, több mint 400 munkatársa több mint 15 milliárd forintnyi éves árbevételt ér el. A kiadó 10 internetes termék tulajdonosaként meghatározó szerepet játszik a hazai internetpiacon is. További tevékenységei közé tartozik a konferenciaszervezésen kívül a 2002-ben beindított könyvkiadás, eseményszervezés, merchandising és customer publishing.
A kiadó tulajdonosa a finn Sanoma Magazines kiadócsoport, amely a SanomaWSOY legjelentősebb üzleti egysége. A Sanoma Magazines Európa ötödik legnagyobb magazinkiadója. Több mint 270 kiadványával nyolc európai országban van jelen: Belgium, Hollandia, Finnország, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Románia, Magyarország.
A közel 100 éve alapított SanomaWSOY ma Finnország vezető médiavállalata és 1999 óta jegyzik a Helsinki Tőzsdén. Proforma nettó árbevétele 2001-ben 1,73 milliárd euro volt és 18,000 munkatársat alkalmaz.

Címkék: Hírforrás