A Giga szerint a Patrollal 1,5 év alatt megtérül a befektetés

A tanulmány szerint a BMC Software PATROL tárolás-felügyeleti megoldások csökkentik a tárolási vállalkozás költségeit.

A BMC Software Inc. [NYSE: BMC], a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója bejelentette, hogy a független Giga Information Group, a Gazdasági Összhatás (TEI) módszerével tanulmányt készített arról, hogy a BMC termékét, a PATROL tárolás-felügyeleti megoldásait alkalmazva milyen befektetés-megtérülésre (ROI) számíthatnak a vállalkozások.
A négy neves ügyfél nyilatkozatain alapuló tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a PATROL megoldásai kevesebb, mint 17 hónap alatt eredményezték a befektetés megtérülését, és három éves időszak alatt összesen több mint 3 millió dollár megtakarítást tettek lehetővé.

A Giga a szakmában elismert Total Economic Impact (TEI) vizsgálati módszert alkalmazta, amely felméri a tulajdonlás teljes költségét, és mennyiségileg kifejezi a technológiai befektetés összhatását. A tanulmány többek között a további kulcsfontosságú megállapításokat tartalmazza:
– Az olyan alkalmazás-centrikus eszközök, mint például a BMC Software PATROL-ja jelentős hasznot hajthat a szervezeteknek, különösen a tőkebefektetési költségek csökkentése területén;
– a PATROL megoldásai rugalmas kivitelezést tesznek lehetővé, így az ügyfelek a jövőben olyan további alkalmazásokkal bővíthetik rendszerüket, melyek fokozzák a termelékenységet és a bevételeket;
– a PATROL tárolás-felügyeleti termékekbe történő befektetések kevés kockázattal járnak, és viszonylag rövid időn belül hatékonyan megtérülnek.

A tanulmány elkészítéséhez a Giga négy neves ügyféltől gyűjtött adatokat, így modellezve egy tipikus vállalkozást, akik a BMC Software PATROL-jának megoldásait alkalmazó különböző csúcsiparágakat képviselik. Az adatok alapján azután elemezték a költség, haszon, rugalmasság és kockázati értékeket, majd a Giga virtuálisan létrehozott egy mintacéget a tipikus középméretű vállalkozás vagy egy nagyvállalat divíziójának a modellezésére, amelynek 60 terabyte (TB) az online tárolása, és kb. 50 TB van a tárolási terület hálózatában.

A Giga továbbá kiértékelte a BMC Software tárolási ROI modelljét. Ezt az eszközt arra tervezték, hogy felmérje az ügyfél tárolási infrastruktúrájának költségét, és a BMC Software tárolási megoldásainak megvalósulása alapján kiszámolja a kockázatoktól független, illetve függő költségmegtakarításokat.

“Manapság az IT adminisztrátoroknak alaposabban meg kell indokolniuk beszerzési döntéseiket, mint valaha. Miként azt a Giga tanulmány eredményei is bizonyítják a BMC tárolás-felügyeleti megoldásai csökkentik a vállalkozások e lényeges elemének a felügyeleti költségeit.” – reagált a tanulmányra Helmuth Klemm, a BMC Software vállalati szintű tárolás-felügyeleti részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

A BMC Software-ről
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business AvailabilityŽ)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd USD-t. További részletekért látogasson el a http://www.bmc.com vagy a http://www.bmc.com/hungary weboldalakra.

Címkék: Hírforrás