Műanyag fémezés, fotokémiai lemezmegmunkálás, kémiai kutatás, technológia fejlesztés

Van egy jó ötlete, üzleti lehetősége, de megvalósításához olyan kémiai technológiára van szükség, ami nem vág eddigi praxisába, nemigen tudja hogyan fogjon hozzá? Nem tudja, milyen hatósági előírásoknak kell megfelelni? Olyan sok a megválaszolatlan kérdés, hogy a megoldás drágának, hosszadalmasnak, és ezért kivihetetlennek tűnik? Nos, a mi specialitásunk hasonló problémák megoldása

Meglehet, a feladatot, és a megbízó lehetőségeit megvizsgálva azt mondjuk, felejtse el a témát. Ez esetben biztos lehet abban, jól tette, hogy nem vágott bele. De ha elvállaljuk, akkor megoldjuk a problémát, az irodalomkutatástól, az irodalomban talált receptek kipróbálásán, a technológiai fejlesztésen át a hatósági engedélyeztetésig, az üzem megvalósításáig. Kis cég vagyunk, de nagy a holdudvarunk, mindenre megtaláljuk a megoldást!

Ezúttal egy megvalósult, és egy folyamatban lévő fejlesztésünket szeretnénk bemutatni.

A fotokémiai lemezmegmunkálás csúcstechnológia, amivel tetszőleges alakzatok marathatók ki fémlemezből. Az eljárás szinte korlátlan lehetőségeket biztosít a tervezőknek (mérnököknek, művészeknek), mert bonyolult grafikák ugyanolyan egyszerűen állíthatók így elő, mintha csak egy lyukat fúrnánk. A konstruktőröknek gyakran nagy mennyiségben kellenek nagy pontosságú, kis méretű lemezalkatrészek, vagy gravírozás-szerűen fémfelületbe süllyesztett feliratok, grafikák. A fotokémiai lemezmegmunkálás optimális eszköz ilyen feladatok megoldására.

Karácsonyi-újévi grafikai kollekciónk jól mutatja e technológia alkalmazási lehetőségeit. Az alábbi kép egy sárgaréz dekorral díszített üdvözlőlapunkat mutatja be, ami Füzesi Zsuzsa grafikusművész rajza alapján készűlt. A sárgaréz dekorok a bemutatott üdvözlőlapon kívül karácsonyfadíszként és ablakdíszként is használhatók. WEB-lapunkon (www.chemotronik.uw.hu) a teljes választékról és árainkról tájékozódhat.

A kémiai redukciós fémezés műanyag tárgyak felületének fémbevonására alkalmas, pl. elektromos árnyékolás, vagy a kopásállóság növelése, illetve esztétikai hatás javítása céljából.

További részletekről kérjük, tájékozódjon WEB-lapunkon.

Címkék: Hírforrás