Másodszor adott otthont a Coca-Cola Beach House a Strandkézilabda Országos Bajnokság döntőjének

A Coca-Cola Beach House-on augusztus 10-én és 11-én második alkalommal rendezték meg a Strandkézilabda Országos Bajnokság döntőjét, amelyen 10-10 férfi és női felnőtt csapat mérkőzött meg.

A férfiak versenyében a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola csapata vívta ki az első helyet, míg a nőknél a budapesti Beach Girls vehette át a bajnokoknak járó kupát.

A Coca-Cola Beach House látogatói augusztus 10-én és 11-én második alkalommal szurkolhattak a Strandkézilabda Országos Bajnokság döntős csapatainak. Idén a szórakoztató központban több mint 3000 néző kísérte figyelemmel az izgalmas meccseket. A 10-10 férfi és női felnőtt csapat nyolc kvalifikációs versenyt követően jutott tovább a nemzeti bajnokságra, amelyen idén a férfiaknál a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola csapata lett az első, a nőknél pedig a budapesti Beach Girls csapat állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A díjakat Bakonyi Tibor, az Országgyűlési Sportbizottság elnöke adta át.

A küzdelmek egyidejűleg két 27×12 méteres pályán zajlottak, amely a terempálya területénél kisebb. A játékidő is különbözött a normál kézilabda mérkőzésekétől, hiszen a játékosok 2×10 perces meccseket játszottak, és a bírák mindkét félidő eredményét külön értékelték. Ezt a fiatal sportágat a Strandkézilabda Bizottság 1999-ben hozta létre. A strandkézilabda sport felnőtt és gyermek csapatok mellett, immár serdülő és senior kategóriákkal is bővült.

“Az idei nyár strandkézilabda versenyei megerősítették bennem a sportjáték iránti elkötelezettséget, hiszen a játék színvonalának emelkedése és a nézők fokozódó érdeklődése egyre magasabb szintű munkára ösztönöz engem és kollégáimat egyaránt. A sportjáték alapfilozófiája: ’Bármi is legyen a motiváció, a lényeg mindig a szórakozás!’ A nyár, a Balaton közelsége, a közönség biztatása és a győzelemért való küzdelem forró hangulatot teremtett a Coca-Cola Beach House homokján.” – nyilatkozta Firnicz József, a Strandkézilabda Szövetség elnöke.

Címkék: Hírforrás