Sikeres első félévet zárt a Fundamenta 63 százalékkal 31,73 milliárdra nőtt az új szerződések szerződéses összege

Rendkívül sikeres első félévet zárt a hazai piac egyik vezető lakás-takarékpénztára, a Fundamenta.

A német Schwäbisch Hall csoporthoz tartozó pénzintézetnél június 30-ig több mint 25 ezer új lakás-előtakarékossági szerződést kötöttek, amelyek szerződéses összege 31,73 milliárd forintot tesz ki. A tavalyi első félévhez képest a szerződések volumene 63 százalékos növekedést mutat.

Április végén az idén kötött új szerződések száma 14 ezer volt, s a két hónap alatt keletkezett több mint tízezer új szerződés jól jelzi az előtakarékoskodás iránti egyre növekvő érdeklődést. “Eredményeink igazolják, hogy a lakásfinanszírozásban továbbra is igen fontos helye van a lakás-előtakarékosságnak. A Fundamenta olyan kedvező kondíciókkal, és azonnali hitelekkel kombinált szerződésekkel lépett ki a piacra, amelyek nagyon kedvező fogadtatásra találtak” – kommentálta az értékesítési adatokat Walter Stahl, a Fundamenta igazgatóságának elnöke.

Továbbra is kiemelkedően magas a Fundamentánál a lakás-előtakarékossági szerződések átlagos szerződéses összege. Az első félévben kötött új szerződések esetében ez 1.266.000 forintot tett ki. A pénztár június 30-án – a jóváírt állami támogatással együtt – 26,59 milliárd forint értékű lakás-előtakarékossági betétet kezelt, amelyek szerződéses összege megközelíti a 162 milliárd forintot.

Folyamatosan nő a lakás-előtakarékosság révén igénybe vehető kedvezményes kölcsönök nagyságrendje is. Az első félév végére 8.720 db szerződés megtakarítási ideje járt le összesen 6,98 milliárd forint értékben. A Fundamentánál felvett 6 százalékos lakáskölcsönök volumene pedig már meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

A Fundamenta-szerződések töretlen népszerűségének oka – a csökkenő lakáshitel-kamatok ellenére – abban rejlik, hogy az előtakarékosság segítségével ezen a módon azok is kedvező hitelhez juthatnak, akik esetleg nem felelnének meg a szigorú banki hitelképességi vizsgálatok kritériumainak. Ráadásul a lakás-előtakarékosság az állami támogatás révén jó befektetés is: rendkívül magas hozamával kiemelkedik a biztos, kockázatmentes befektetések közül.

A Fundamenta több bankkal is együttműködik annak érdekében, hogy ügyfeleik javára kihasználják a különböző típusú állami lakásfinanszírozási támogatásokban rejlő lehetőségeket. Az FHB-val közös Favorit a lakás-takarékpénztári konstrukcióhoz és a jelzálog-hitelekhez nyújtott állami támogatások előnyeit egyesíti, a takarékszövetkezeteknél igényelhető Kompakt-hitel esetében pedig a lakáscélú azonnali hitel fedezete a Fundamenta-szerződés. Az ügyfelek mindkét esetben több százezer forintot takarítanak meg az előtakarékossági szerződés nélkül felvett kölcsön költségeihez viszonyítva.

További információk:
Marketing osztály
Telefon: (1) 411 8122

Címkék: Hírforrás