Közel 70% a Kereskedelmi és Hitelbank részesedése a pénzváltó piacon

A hatályos törvények értelmében július 1-jétől kizárólag hitelintézetekben és azok szerződéses partnereinél lehet külföldi fizetőeszközt váltani.

A Kereskedelmi és Hitelbank eddig 192 céggel kötött szerződést, így több mint 600 pénzváltó helyen is megjelenik. A szerződéses partnereknél a valutaeladáson és -vételen túl banki szolgáltatásokról is tájékozódhatnak az ügyfelek, hosszú távon pedig cél, hogy egyes pénzváltóknál banki ügyintézés is folyjon.

2002. július 1-jétől Magyarországon pénzváltási tevékenységet hivatalosan csak a hitelintézetek (bankok és takarékszövetkezetek), illetve azok szerződéses partnerei (utazási irodák, pénzváltók, szállodák, speditőr irodák, egyes kereskedelmi egységek, stb.) folytathatnak. A K&H Bank eddig 192 céggel kötött együttműködési megállapodást; szerződéses partnerei július 1-jétől országszerte több mint 600 helyen: a határok mentén, a nagyobb városokban, Budapesten és a Balaton környékén kínálnak valuta átváltást. Ezzel a pénzváltók 2002. június végi számát tekintve csaknem 70%-os piaci részesedést tudhat magáénak a K&H Bank.

A Kereskedelmi és Hitelbank szerződéses partnereinél a pénzváltáson túl banki szolgáltatásokról, akciós ajánlatokról is tájékozódhatnak az ügyfelek, hosszú távon pedig cél, hogy egyes pénzváltóknál banki ügyintézés is folyjon. A pénzváltók elsősorban a hitel és biztosítási szolgáltatások értékesítésébe tudnak majd bekapcsolódni, később pedig az általuk nyújtott pénzügyi szolgáltatások köre a bankfiókokéhoz közelíthet.
“A K&H Bank nem szabályozza vagy korlátozza partnerei működését, azok továbbra is maguk határozhatják meg milyen feltételekkel, és milyen árfolyamon váltják a külföldi fizetőeszközöket, milyen belső és külső környezetben ill. milyen nyitva tartással dolgoznak. Miután, azonban a Kereskedelmi és Hitelbank nevében folytatják tevékenységüket a Bank nagy hangsúlyt fektet a pénzmosás elleni szabályok betartatására, ezért szerződéses partnerei működését folyamatosan ellenőrzi majd.” – mondta Pál Tibor a Pénzváltási üzleti osztály vezetője.

A Kereskedelmi és Hitelbank elsőként ismerte fel a pénzváltókkal való együttműködésben rejlő lehetőségeket, amely a bevételen túl stratégiai célokat is szolgál, és kezdeményezte a pénzváltókkal a kapcsolatfelvételt. A K&H Bank a szerződéses partnerek kiszolgálására önálló Pénzváltási üzleti osztályt hozott létre, amely a megállapodások megkötésétől folyamatosan figyelemmel kíséri és segíti a pénzváltók munkáját, ellenőrzi azok működését.

A Bank nemcsak megbízó, de stabil hátterével, az ország második legnagyobb pénzintézeteként garanciát is jelent partnerei számára a biztonságos működéshez. A Kereskedelmi és Hitelbank teljes körű pénzügyi szolgáltatásaival is a pénzváltó cégek rendelkezésére áll (pl.: forint- és devizaszámla vezetés, vállalati és folyószámla hitelek, munkabérszámlák kezelése, stb.).

A Kereskedelmi és Hitelbank – univerzális bankcsoportként – ma már országszerte több mint 170 fiókkal a pénzügyi szolgáltatások teljes választékát kínálja ügyfeleinek. Ezek között – a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártyás szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) – megtalálható a privát banki szolgáltatás, a befektetési alapkezelés, a lízing, az értékpapír kereskedelem, a faktoring, az élet- és nyugdíjbiztosítás, melyeket a bank leányvállalatain keresztül biztosít partnereinek.

Címkék: Hírforrás