Használhatatlan önéletrajzok

Nagyon sokan még mindig nem tudnak megfelelő önéletrajzot írni, annak ellenére, hogy az állást keresőknek több újság és szakkiadvány igyekszik segíteni.

Deák Andrea, a Take it Személyzeti Tanácsadó Kft igazgatója elmondta, még mindig tipikus hiba, hogy a végzettségnél csak az egyetemet, főiskolát tűntetik fel, azt nem, hogy milyen karon szerezték a diplomát. Sokan a nyelvismeret szintjét felejtik el beírni, pedig egy adott munkakör betöltéséhez ez nagyon fontos lehet. Ugyancsak megkönnyítheti a döntést, ha a jelentkező önéletrajzában pontosan meghatározza, hogy eddig milyen szakterületen dolgozott, konkrétan mi volt a feladata, illetve földrajzilag milyen vidékeken mozgott. Ez különösen a kereskedelemben dolgozóknál lehet segítség. Emellett azt is fontos megjelölni, hogy mennyire flexibilis, vidéken vagy a fővárosban keres, hajlandó-e költözni stb. Ez fontos lenne pedig, hiszen ez több lehetőséget rejthet magában a jelentkező számára. Ún. általános adatbankba küldés esetén a fizetési elvárás is hasznos plusz információ lehet egy tanácsadó számára, így el lehet kerülni a mindkét fél számára esetlegesen hasztalan beszélgetést. Ez különösen segítség abban az esetben ha valaki csak egy interjú erejéig utazna Budapestre.
Deák Andrea – akinek cégéhez hetente 150-200 önéletrajz fut be – tapasztalatai szerint az egyik kirívó hiba, ha valaki nem jelöli meg konkrét elképzelését, hanem azt írja önéletrajzában: “ha anyagomat valamire jónak találják, jelentkezzenek”. Azzal sem tudnak a tanácsadók mit kezdeni, ha valaki érdeklődési körében 8-10-nél több területet jelöl meg. Ezeket a hibákat azért is célszerű elkerülni, mert egy jó önéletrajz már fél siker lehet az elhelyezkedéshez, hiszen lehet hogy állásajánlat így kevesebb érkezik tanácsadói oldalról, de sokkal célirányosabb lesz a megkeresés, s a jelölt is megóvható a sorozatos csalódásoktól. Legtöbbször a jelöltek mindenhova és mindenre jelentkeznek, s utána pedig elkeseredve panaszkodnak, hogy egyik pályázatuk sem sikerült. Utolsóként még jó tanácsként elmondható, hogy ne egyen önéletrajzokat küldjenek a jelöltek mindenhova, hiszen a cégek elvárásai különbözőek. Érdemes egyedi anyagokat összeállítani mindig azokat a készségeket, tapasztalatokat kiemelni ami az adott pályázathoz érdekes lehet. – mondotta Deák Andrea.

Címkék: Hírforrás