Internetes casco díjszámítás a Generali-Providenciától

A hazai biztosítók közül elsőként a Generali-Providencia kínál internetes casco díjszámítási lehetőséget.

A látogató a biztosító honlapján – igényeinek és gépjárművének megfelelően – 3-féle casco termék közül választhat. A díjszámításhoz személyes tanácsadó-kérési rendszer csatlakozik, a szerződéskötés azonban már offline történik.

Természetes igényként merül fel egy autóvásárlás előtt, hogy az interneten tájékozódjunk a finanszírozási lehetőségekről, no meg arról, mennyibe is fog kerülni számunkra a kiszemelt autó biztosításának casco díja. Ez utóbbi lehetőség, bármennyire meglepő is, jelenleg csupán egyetlen biztosító, a Generali-Providencia honlapján adott.

A Generali-Providencia 2001. októberében indította el casco díjszámítási szolgáltatását, de akkor még csak egyetlen casco termékére, az új és fiatal autók hagyományos, teljes körű védelmét kínáló casco biztosítására, az Euro Cascóra. Az azóta eltelt időben havonta kb. 3.000 casco-díjszámítást végeztek a látogatók a biztosító honlapján. 2002. május 3-a óta már a Generali mindhárom casco biztosításának díja kiszámítható a társaság honlapján. Az 5-10 éves személyautókra és kis tehergépkocsikra megköthető, speciális készpénztérítéses szolgáltatást kínáló Cash Casco és a csak a gépjármű ellopása esetén kártérítést nyújtó Lopás Casco internetes díjszámítási rendszerének bevezetésével a biztosító a casco díjszámítási alkalmazások látogatói számának jelentős növekedésével számol.

A Generali honlapját felkeresve a casco termék-ismertető oldalakról, vagy a www.generali.hu/ecasco oldalról elindulva megismerhetjük, majd kiválaszthatjuk, autónk életkora, az általunk biztosítani kívánt káresemények és egyéb termékjellemzők alapján a felkínált 3-féle casco biztosítási csomagból melyik érdekel bennünket. Autónk casco díjának kiszámításához csupán néhány adatot kell megadjunk, többek között gépjárművünk fajtáját, gyártmányát, típusát és konkrét kivitelét, születési dátumunkat, lakóhelyünk irányítószámát. Ezt követően választhatunk a biztosító által kínált kiegészítő (baleset-, poggyász-, stb.) biztosítások közül, meg kell adjuk, milyen gyakorisággal kívánjuk a díjat fizetni, majd meg is kapjuk a lehetséges önrész-biztosítási díj, ill. szolgáltatási mérték-biztosítási díj kombinációkat, melyek közül kiválaszthatjuk az igényeinknek és pénztárcánknak legmegfelelőbbet.

Amennyiben megfelel számunkra a kiszámított díj, lehetőségünk van SSL-lel védett biztonságos csatornán keresztül személyes biztosítási tanácsadó kiküldését kérni. Csupán ennél a lépésnél kell megadjuk elérhetőségünket, illetve itt megadhatjuk azt is, a tanácsadó mikor és hol keressen fel bennünket. A biztosító tanácsadója 2-3 munkanapon belül, vagy az általunk megadott időpontban veszi fel velünk a kapcsolatot.

A Generali-Providencia a hazai gépjármű-biztosítási piac második legnagyobb szereplője, több mint 130.000 casco biztosítást kezel. A biztosító honlapján 2000. novembere óta online kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás kötési rendszer, 2001. augusztusa óta lakásbiztosítási e-commerce rendszer működik.

Címkék: Hírforrás