E-business a lakástakarékpénztárakban

Az Európa-szerte sikeres, lakástakarékpénztári információs rendszerek fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozó csehországi TurboConsult szoftverház megkezdi üzleti tevékenységét a magyarországi piacon.

Pénzügyi szoftvereket fejleszt és forgalmaz az elektronikus bankügyleti rendszerének kinálatával immár a magyar piacon is megjelenő csehországi TurboConsult szoftverház.
A cég egyik kulcsterméke az ARIS-TC, a lakástakarékpénztári felhasználásra készült komplex információs rendszer. Ez a lakástakarék összes fázisát magába foglalja a szerződésajánlattól a hitelvisszafizetésig, s lehetővé tesz internetes és mobilon keresztül folytatható kommunikációt a lakástakarékpénztár és ügyfelei között. Nyitottsága miatt a szoftver több országban is felhasználható.

A TurboConsult emellett nyugdíjpénztári és jelzáloghitel-banki alkalmazásokat is forgalmaz.

A lakástakarékpénztárak speciális elektronikus bankügyleti tevékenységét támogatja az ELBOS, lehetővé téve a lakástakarék lefolyásának modellezését, a szerződéskötést elektronikus úton történő, különféle személyi adatok módosítását, a bank és ügyfele betekintését a szerződéses adatokba, valamint a bankszámla folyamatos ellenőrzését. Az ELBOS internetes kommunikációval kapcsolja össze a lakástakarék iránt érdeklődőket, az ügyfeleket és a lakástakarék alkalmazottait, vagy a pénztár kereskedelmi képviselőit.

Jare Vladimír a TurboConsult vezérigazgatója szerint ajánlatuk “saját fejlesztésű, minőségi, ügyfeleink igényeire szabott és bevált termékeket ölel fel”. Rámutatott, hogy a lakástakarékpénztári alkalmazások területén Európa-szerte az egyik legmodernebb információs rendszerrel szolgálnak. “Ezen termékünk kétségtelenül vonzó lehet a magyarországi lakástakarékpénztárak részére is, ahol az elkövetkezendő években dinamikus fejlődéssel számolunk” – mondta . Hozzátette, hogy termékskálájukat kiegészítik “a mai tendenciáknak megfelelően a közeljövőben egy CRM-támogató alkalmazással is.”

A TurboConsult csehországi szoftverház 1990-ben kezdte meg tevékenységét, azóta foglalkozik pénzügyi szoftverek fejlesztésével és forgalmazásával. Jelenleg mintegy ötven alkalmazottal működik, üzleti tevékenysége Csehországra, Szlovákiára, Ausztriára és Horvátországra terjed ki. Legfontosabb ügyfelei közé tartozik az osztrák Raiffeisen Bank, az amerikai GE Capital, a belga KBC és a német HVB pénzügyi csoport.

Címkék: Hírforrás